O altfel de olimpiadă – Olimpiada inderdisciplinară de limba și literatura română și religie Cultură și spiritualitate românească

Cora Maria, cel mai mare puncaj la Olimpiada inderdisciplinară de limba și literatura română și religie: Ştiu că Dumnezeu va fi alături de mine la etapa națională

Bună, numele meu este Maria Cora și sunt în clasa a 9-a, la Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, în clasa de matematică-informatică. În data de 12 martie am participat la etapa județeană a Olimpiadei interdisciplinară de Cultură și spiritualitate românească, unde am reușit să obțin cel mai mare puncaj, calificându-mă astfel la etapa națională. A fost o surpriză pentru mine, deoarece nu aveam așteptări atât de mari de la mine. Întotdeauna am fost pasionată de lumea imaginară a cărților, de lectură, de limba română dar în aceeași măsură și de rugăciune, care este de fapt comunicarea cu Dumnezeu. În săptămâna de dinaintea olimpiadei, am lucrat mult, însă nu aveam speranța că voi fi pe primul loc. Datorită ajutorului primit de la doamna profesoară Nelia Nicula, am reușit. De mulți ani mi-am dorit să mă calific la etapa națională, însă mi-am pierdut speranța odată cu trecerea anilor, dar și datorită pandemiei care ne-a izolat unii de alții. Încă o dată se poate observa ajutorul lui Dumnezeu și faptul ca mi-a îndeplinit dorința, atunci când mă așteptam mai puțin.

Olimpiada de Cultură și spiritualitate românească îmi este dragă deoarece îmbină literatura română cu religia, dar și datorită faptului că-I acordă Lui Dumnezeu o importanță foarte mare, pe care în fiecare zi ar trebui sa I-o acordăm.

Pentru etapa națională, am să muncesc, cu siguranță mult mai mult, pentru a-i face mândri pe cei dragi mie, dar și pe mine. Nu am mari emoții, deoarece știu că Dumnezeu va fi alături de mine și de această dată. Voi percepe acest concurs ca pe o experiență nouă și o provocare de a-mi depăși limitele și de a-mi demonstra cunoștințele.

Mă bucur nespus de această ocazie și sunt convinsă că voi avea tot sprijinul necesar din partea profesorilor mei, din partea domnului diriginte și a familiei mele.

Cora Maria, elevă CJEx BN

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5