Corala „Andrei Mureşanu", un oaspete de onoare la Mănăstirea Nicula

Un sensibil şi înălţător eveniment sacru s-a derulat la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, cu ocazia Praznicului Împărătesc „Întâmăinarea Domnului", cu prezenţa deosebită a PC preot protopop de Bistriţa – Alexandru Vidican, unde cunoscuta şi consacrata corală „Andrei Mureşanu" a susţinut răspunsurile la Sfânta Liturghie şi un sensibil buchet de Imnuri Creştine, în prezenţa a numeroşi creştini ortodocşi din toate colţurile ţării, veniţi să se închine la Sfânta Icoană a Maicii Domnului cea făcătoare de minuni.

Menţionăm că datorită valorii interpretării muzicii sacre, această corală „Madrigalul Bistriţei" botezată de protopopul Bistriţei, a fost înregistrată de către postul de televiziune AS TV Bistriţa, la iniţiativa protopopului, pentru a fi difuzată miilor de credincioşi ortodocşi din judeţ, în data de 07.02.2019, de la ora 17,00 şi reluată sâmbătă, 09.02.2019 de la ora 19,00.

Evoluţia profesioniştilor corişti, care a împlinit 50 de ani de activitate, a fost apreciată la modul superlativ, de soborul de preoţi şi de protopopul Alexandru Vidican, care a rostit un vibrant şi înălţător cuvânt de învăţătură.

Toate aceste „minuni muzicale sacre" se datorează omului şi dirijorului prof. arhidiacon Cornel Pop, un devotat şi încrâncenat părinte al muzicii religioase, care păstrează linia melodică autentică a interpretării.

Mulţumiri pentru sprijin se aduc CJ BN şi CJC BN, care s-au implicat în aceste minunate şi necesare evenimente, un personaj creştin ortodox, vicepreşedintele CJ, prof. Vasile Puica, trăieşte şi se implică în aceste manifestări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5