Corala Andrei Mureşanu a încălzit şi a bucurat inimile credincioşilor, la Mănăstirea Nicula

Cunoscută şi apreciată formaţie corală, atât în judeţ, cât şi în ţară, reprezentantă a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Judeţean pentru Cultură, Corala „Andrei Mureşanu” a avut o evoluţie spectaculoasă şi de mare ţinută artistică, prin interpretarea impecabilă a muzicii creştine bizantine, la divina locaţie a Icoanei Maicii Domnului, icoană făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Nicula.

         De menţionat faptul că stareţul mănăstirii, PC Nicolae Moldovan, a adresat o invitaţie permanentă Coralei „Andrei Mureşanu” de a participa la slujbele religioase şi evenimentele care se derulează în acest minunat lăcaş ortodox de mare sfinţenie.

         În biserica Mănăstirii Nicula, profesioniştii în arta interpretării muzicii sacre, membrii coralei, conduşi cu profesionalism de către cunoscutul şi apreciatul dirijor, prof. arhidiacon Cornel Pop, au încălzit, la propriu, inimile şi sufletele credincioşilor prezenţi la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, astfel că mulţimea de credincioşi prezentă a făcut ca spaţiul liturgic să devină neîncăpător, creând o atmosferă de evlavioasă rugăciune cântată.

         Răspunsurile la Sfânta Liturghie, cât şi recitalul de muzică sacră, au creat o atmosferă duhovnicească deosebită, mai ales prin aportul impecabil al sopranei prof. Roxana Costeanu, iar la sfârşitul evoluţiei momentului înălţător, divin, protopopul de Gherla a adus mulţumiri Coralei pentru evoluţia ei deosebită, în cadrul Cuvântului de învăţătură rostit.

         Corala „Andrei Mureşanu” aduce deosebite mulţumiri pentru sprijinul acordat preşedintelui CJ, Emil Radu Moldovan, vicepreşedintelui Vasile Puica şi directorul CJC – prof. dr. Gavril Ţărmure.

         A fost o zi şi un moment de înălţătoare trăire ortodoxă, creată de creştini ortodocşi, cu glasuri îngereşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5