Glasuri îngereşti ale Coralei Andrei Mureşanu, pentru Icoana Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Nicula

Zi de aleasă şi mare sărbătoare duhovnicească ortodoxă, Praznicul Buna Vestire a fost pentru cunoscuta, apreciata şi tămăduitoare a sufletelor, şi nu numai, Mănăstire Nicula, din judeţul Cluj, un prilej şi o binecuvântare pentru numeroşii credincioşi, care au umplut până la refuz „Mireasa lui Hristos”, lăcaşul bisericii şi curtea mănăstirii, rugăciunile şi smerenia au fost caracteristici ale bunului creştin de a se ruga pentru iertarea păcatelor.

         Nu putea să lipsească, ca să întregească atmosfera de mare evlavie şi de bucurie a sufletelor şi a inimilor, vestita, cunoscuta şi apreciata Corală „Andrei Mureşanu”, din Bistriţa, care, la invitaţia PC preot Nicolae Moldovan, stareţul Mănăstirii Nicula, a fost prezentă, cu toată dragostea şi căldura sufletească pentru a da răspunsurile, atât de frumoase, la Sfânta Liturghie, în inconfundabilul şi valorosul stil bizantin de muzică creştină, sacră, care a încântat şi binecuvântat prin mesajul muzicii, soborul de preoţi care au oficiat Sfânta Liturghie, conduşi de stareţul mănăstirii şi mulţimea de credincioşi veniţi pentru a lua lumină în suflete şi în adâncul fiinţei lor.

         Profesioniştii şi dăruiţi trup şi suflet acestui nobil ţel, muzică creştină, membrii valoroşi ai Coralei „Andrei Mureşanu”, conduşi cu un profesionalism desăvârşit de către prof. arhidiacon Cornel Pop, un om şi o personalitate de mare valoare, de mare caracter, un cavaler înnobilat al muzicii creştine sacre, în stil bizantin, au făcut un admirabil şi înălţător moment de evlavie şi linişte sufletească, iar soprana coralei, prof. Roxana Costeanu a făcut un admirabil recital, printr-o interpretare a muzicii sacre într-un stil autentic şi valoros.

         Pentru evoluţia deosebită a Coralei „Andrei Mureşanu”, în Cuvântul de învăţătură, stareţul mănăstirii Nicula, PC Niculae Moldovan, a mulţumit pentru evoluţia şi calitatea răspunsurilor date.

         Deosebitul eveniment şi frumoasele imnuri creştine, de muzică sacră, au răsunat şi pentru renumita icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, icoană pictată în anul 1681 de meşterul Luca din Iclod.

         Ca buni ambasadori şi reprezentanţi ai CJ BN, membrii Coralei „Andrei Mureşanu” aduc mulţumiri, prin intermediul ziarului, preşedintelui CJ BN, Emil Radu Moldovan pentru susţinerea activităţii, vicepreşedintelui CJ BN, prof. Vasile Puica, un om care este alături de corală şi apreciază actul artistic desfăşurat şi dir. CJC BN, prof. dr. Gavrilă Ţărmure.

         O activitate de suflet, pentru sufletul şi inima românilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5