Turneu de muzică sacră a Coralei Andrei Mureşanu la bisericile ortodoxe din Coşna, Reghin, Nicula şi Bistriţa

Un deosebit şi sensibil turneu de muzică sacră bizantină a fost susţinut de cunoscuta şi apreciata Corală „Andrei Mureşanu" din Bistriţa, condusă cu profesionalism şi multă dăruire de prof. arhidiacon Cornel Pop, un om care ştie ce înseamnă adevărata valoare a cântării bisericeşti în cadrul liturghiei.

Apreciaţii şi valoroşii membri ai coralei au sensibilizat creştinii ortodocşi prin excelente şi înălţătoare răspunsuri la Sfânta Liturghie, unde muzica creştină a creat o stare de evlavie şi de profund sentiment creştin, la Biserica Ortodoxă din Coşna, jud. Suceava, la Biserica Ortodoxă din Reghin „Petru Maior", cu prilejul hramului bisericii „Andrei Şaguna" şi un concert de colinde româneşti, la biserica de la Mănăstirea Nicula, jud. Cluj, şi la Bistriţa Ortodoxă din Bistriţa păstorită, cu evlavie, de către pC preot paroh Vlaşig Arghir, fiind invitată de onoare Corala „Andrei Mureşanu" la aceste evenimente sacre şi liturgice.

Excelenta evoluţie a coralei face să fie solicitată tot mai mult la liturghii şi manifestări sacre, fiind un bun ambasador al judeţului şi municipiului Bistriţa în ţară şi peste hotare, având 50 de ani de activitate neîntreruptă.

Membrii Coralei „Andrei Mureşanu" aduc mulţumirile de rigoare Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, respectiv preşedintelui Emil Radu Moldovan şi vicpereşedintelui – prof. Vasile Puica, pentru sprijinul şi susţinerea activităţii coralei, cât şi directorului Centrului Judeţean pentru Cultură, prof. Gavril Ţărmure, pentru colaborarea deosebită şi aprecierea de care se bucură.

La împlinirea a 50 de ani de activitate, Corala „Andrei Mureşanu" Bistriţa va susţine un concert de colinde – „O, ce veste minunată!", în 23 decembrie, la Biserica Ortodoxă „Coroana", de lângă Protopopiatul Bistriţa, începând cu ora 17.00, unde sunteţi aşteptaţi cu drag pentru a trăi clipe de extaz în armonia frumoaselor şi deosebitelor colinde româneşti creştine.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5