Madrigalul bistriţean – Corala „Andrei Mureşanu” – într-o cunună de colinde tradiţionale româneşti

        La aniversarea a 50 de ani de existenţă – 1968-2018, cunoscuta şi apreciata Corală „Andrei Mureşanu” a susţinut, în cursul anului 2018, şi mai ales în preajma Sfântului Crăciun, un maraton de concerte, cuprinzând colinde tradiţionale româneşti, în judeţ şi în afara judeţului, la Reghin, jud. Mureş, la Biserica „Petru Maior”, prilejuit de hramul Bisericii „Andrei Şaguna”, în localitatea Coşna, judeţul Suceava, la Festivalul de colinde „Florile dalbe”, la Mănăstirea Nicula, jud. Cluj, două concerte şi la bisericile ortodoxe din municipiu, la Biserica Sfânta Ana, la Catedrala Sfinţii Trei Ierarhi, la Biserica Sfântu Gheorghe şi la Biserica Greco-Catolică Sfinţii Mihail şi Gavril.

         O înălţătoare, evlavioasă şi de o sensibilitate aparte activitate s-a derulat la Biserica „Coroana” de lângă Protopopiatul Ortodox Bistriţa printr-un superb şi deosebit concert de colinde româneşti, la care a participat şi PC preot protopop de Bistriţa, Alexandru Vidican, care a mulţumit coriştilor şi dirijorului pentru evoluţia excelentă şi profesionistă a coralei , denumind-o „Madrigalul Bistriţei”.

         Aceşti mesageri deosebiţi ai culturii bistriţene, printre care se remarcă prof. Roxana Costeanu de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, precum şi solista de muzică populară Mărioara Dragotă, au demonstrat că muzica corală este chintesenţa expresiei vocii umane în interpretarea colindelor, corala fiind invitată la trei emisiuni ale postului AS TV Bistriţa.

         Performanţele deosebite obţinute se datorează implicării, cu inima, sufletul, gândul şi credinţa ortodoxă a cunoscutului şi profesionistului dirijor, arhidiacon, prof. Cornel Pop, un om care îşi sacrifică toată energia pentru muzica creştină autentică şi păstrarea tradiţiilor româneşti.

         De menţionat că toată activitatea desfăşurată în această perioadă a fost sub semnul Centenarului Marii Uniri, pentru a aduce o binefăcătoare, călăuzitoare şi înălţătoare linişte sufletească într-o oază de mari frământări politice şi sociale.

         Un benefic şi util parteneriat între Consiliul Judeţean şi corală a fost o mană cerească, iar Corala „Andrei Mureşanu” aduce deosebite mulţumiri pentru sprijinul acordat preşedintelui CJ B-N – Emil Radu Moldovan, vicepreşedintelui CJ – prof. Vasile Puica şi directorului CJC – prof. dr. Gavril Ţărmure.

         În Noul An 2019, felicităm corala şi pe dirijorul acesteia, urându-le „Ani mulţi cu sănătate, pace, linişte, fericire!” şi sperăm ca în acest an, acest „Madrigal” bistriţean să reprezinte judeţul şi ţara peste hotare, meritând, din plin, acest lucru pentru evoluţia colectivă şi profesionistă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5