Corala Andrei Mureşanu a înnobilat Florile Dalbe, de la Coşna, cu un repertoriu de colinde magnific

Cunoscuta, apreciata, cu prestanţă şi priză mare la public, Societatea Corală „Andrei Mureşanu” din Bistriţa a avut o evoluţie de mare ţinută artistică, cu un repertoriu de colinde de mare profunzime, care au fost interpretate în mod profesionist, cu o sensibilitate şi acurateţe aparte, în calitate de invitată la Spectacolul de colinde şi obiceiuri tradiţionale „Florile Dalbe” din localitatea Coşna, jud. Suceava, aflat la a VIII-a ediţie, unde spectatorii care au umplut sala Căminului Cultural, până la refuz, au aplaudat, la scenă deschisă evoluţia, de o sensibilitate aparte, a membrilor Coralei „Andrei Mureşanu”, încântând inimile şi sufletele, în pragul Marelui Praznic al Naşterii Domnului Isus – Sfântul Crăciun.
Sub bagheta consacratului şi profesionistului dirijor, prof. arhidiacon Cornel Pop, un om dăruit, trup şi suflet artei dirijorale, un ortodox şi român de mare sensibilitate cu o acurateţe în abordarea repertoriului, Corala „Andrei Mureşanu” a reprezentat cu cinste şi onoare, prin evoluţia scenică, calitatea şi mesajul colindelor oferite auditoriului, aducându-se mulţumirile de rigoare CJ BN, vicepreşedintelui CJ BN – prof. Vasile Puica pentru sprijinul şi încrederea de a fi valoroşi mesageri ai fenomenului artistic autentic de pe plaiurile Bistriţei.
În preambulul spectacolului de colinde şi obiceiuri tradiţionale, corala „Andrei Mureşanu” a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie de la Biserica Ortodoxă din Coşna, unde muzica sacră bizantină a fost apreciată şi s-au adus mulţumirile necesare din partea preotului paroh, pentru calitatea şi sensibilitatea răspunsurilor date.
Evenimentul, organizat de Şcoala Gimnazială Coşna, Asociaţia cultural-umanitară „Speranţa”, având valoroşi colaboratori Primăria şi Consiliul Local Coşna, Societatea Corală „Andrei Mureşanu”, „Asociaţia culturală „Vechea Bucovină” şi Asociaţia cultural-artistică „Plaiurile Dornelor” s-a bucurat de un real succes, Corala „Andrei Mureşanu” fiind răsplătită cu o frumoasă „Diplomă de Excelenţă” pentru deosebita evoluţie, iar prof. Roxana Costeanu, cu o voce de soprană de o sensibilitate şi acurateţe deosebite, de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa şi elevul Cristian Moldovan, cu un timbru vocal deosebit, de la acelaşi liceu, au întregit atmosfera de sărbătoare şi încântare pentru apropiatele Sărbători de Iarnă.
La această acţiune a participat şi Ansamblul de muzică tradiţională „Doruei Bistriţene” de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa.
Corala „Andrei Mureşanu” a susţinut un moment de autentice şi eelocvente colinde tradiţionale şi în localitatea Susenii Bârgăului, la Căminul Cultural, fiind invitată la festivalul de colinde organizat în acest sens, bucurându-se de frumoase aprecieri.
O zi cu momente de alese trăiri româneşti, ortodoxe, cu spiritul Sfântului Crăciun şi a Sărbătorilor de iarnă aduse aproape de sufletul românilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5