Corala „A. Mureşanu” la Mănăstirea Nicula şi la Dej

De sărbătoarea creştinească „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, corala bistriţeană, însoţită de dl. prof. dr. Dorel Cosma, directorul Centrului Cultural Municipal „G. Coşbuc” Bistriţa şi de părintele Ştefan Borodi, de la Biserica „Sf. Trei Ierarhi” din Bistriţa, a onorat invitaţia stareţului Mănăstirii Nicula – arhimandrit Andrei Coroian, susţinând răspunsurile la liturghia arhierească patronată de P.S. dr. Irineu Bistriţeanul şi la celelalte evenimente ce s-au desfăşurat în această memorabilă zi de sărbătoare: hirotonia întru preoţie la Mănăstire a monahului Grigore Benea şi acordarea titlului de „Dr. Honoris Causa” a U.B.B. Cluj-Napoca, P.S. dr. Irineu Bistriţeanul la împlinirea a 20 de ani de slujire arhierească.

La finalul cuvântului de învăţătură creştinească, înaltul ierarh Irineu a felicitat Corala şi pe dirijorul ei, dl. arhid. Prof. Cornel Pop, pentru înalta ţinută interpretativă şi i-a adus sincere mulţumiri pentru frumoasa evoluţie de la Nicula.

La întoarcerea spre Bistriţa, Corala a făcut un popas la Biserica „Înălţarea Domnului” din municipiul Dej, unde a fost aşteptată de preoţii parohi Ioan Câmpean şi Teodor Mureşan, alături de credincioşii ce au umplut până la refuz frumoasa biserică. Timp de peste o oră, Corala bistriţeană, i-a încântat pe cei prezenţi cu un extraordinar concert de colinde susţinut şi audit cu înaltă trăire creştinească de toţi.

A fost concertul de debut din actuala stagiune a Sărbătorilor de iarnă ce vor fi susţinute de Corală în ţară şi în străinătate, în Austria şi Germania, sub egida Centrului Cultural Municipal „G. Coşbuc” din Bistriţa.

prof. Ştefan Pop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5