Crin Antonescu, pe locul doi în sondajul BCS

Cel mai nou sondaj BCS (Biroul de Cercetări Sociale) confirmă creşterea lui Crin Antonescu. La întrebarea privind intenţia de vot, conduce Traian Băsescu, cu 31,3%, urmat de Crin Antonescu, cu 23,8%. Pe locul trei a coborât Mircea Geoană, cu 21,9%, iar al patrulea este Sorin Oprescu, cu 10,4%. Potrivit cercetării, la vot vor veni circa 52% dintre români.

Explicaţia creşterii în sondaje pentru Crin Antonescu este dată de nominalizarea lui Iohannis pentru postul de premier. Filosofia celor doi este cea a unor taxe reduse şi a unui sprijin mai mare pentru economie, pentru că doar astfel locurile de muncă sunt în siguranţă.

Atmosfera, înainte de campanie, este una marcată de dorinţa de schimbare, câtă vreme doar 13% dintre români cred că direcţia actuală este bună. De altfel, sondajul BCS arată clar că guvernarea Boc este considerată proastă, iar Traian Băsescu este principalul vinovat pentru eşecul guvernării.

În ce priveşte atributele principale ale candidaţilor la preşedinţie, s-au remarcat câteva concluzii interesante. De exemplu, Crin Antonescu este cel mai puţin corupt dintre candidaţi, în timp ce Traian Băsescu este cel mai corupt. Pentru funcţia de preşedinte, doar 1,1% dintre români cred că Antonescu nu ar fi potrivit. În fine, ca element de culoare, Crin Antonescu este văzut ca fiind cel mai frumos candidat, iar Traian Băsescu este văzut ca cel mai urât.

Sondajul BCS a fost realizat până pe data de 19 octombrie, pe 1.200 de subiecţi şi cu o marjă de eroare de 2,9%, fiind comandat de o companie din Statele Unite.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5