Un nou sondaj îi creşte cota lui Geoană

Mircea Geoană creşte în sondajele comandate de PSD şi pare a-l fi eliminat pe liberalul Crin Antonescu din cursa pentru un loc în turul doi al prezidenţialelor.

Conform unui studiu CURS, efectuat în perioada iulie-august, la cererea social-democraţilor, liderul PSD, cu 27%, în creştere cu patru procente faţă de luna iunie, este al doilea în topul prezidenţiabililor, după Traian Băsescu, cotat cu 33%, în scădere cu un procent faţă de măsurătoarea anterioară. Crin Antonescu scade şi el de la 15% la 13%. Procentele liderului PNL se diminuează serios când vine vorba de turul al doilea, informează Evenimentul Zilei.

Potrivit CURS, dacă lupta decisivă pentru Cotroceni s-ar da între Geoană şi Antonescu, scorul ar fi 52%- 35%, liderul PSD menţinându-şi cota din iunie, iar cel al PNL scăzând cu 13 procente. În formula Băsescu - Antonescu în turul doi, avantajul îi revine primului, cotat cu 49%. Deşi Băsescu este în scădere cu 4 procente faţă de iunie, în cazul liderului PNL, aceasta este de 12%, fiind creditat acum cu 39%.

Dacă în turul al doilea ar intra şeful statului şi Mircea Geoană, primul ar obţine 46%, cu 6 mai puţin decât în iunie, iar liderul PSD - 44%, în creştere cu 4 procente. Sondajul măsoară şi cota lui Sorin Oprescu care este de 6%, faţă de 8% în iunie. Studiul a fost efectuat între 22 iulie şi 2 august, pe un eşantion de 1.500 de votanţi probabili şi are o marjă de eroare de 2,5%.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5