Cristian Florian: Master Planul de Transporturi ne arată cum se pot cheltui banii fără a moderniza o ţară

Din Master Planul de Transporturi prezentat de ministrul Ioan Rus aflăm că România nu are nevoie de autostrăzi,din care aflăm că acestea au fost transformate din pix pe hârtie în drumuri expres. PNL a criticat acest Master Plan, a criticat transformarea autostrăzilor în drumuri expres. Am făcut Revoluţie în 1989 pentru a ne asigura libertatea, pentru a avea condiţii moderne de trai şi pentru a circula în condiţii moderne pe autostrăzi aşa cum o fac alţi cetăţeni ai lumii europene, iar acum premierul Victor Ponta vine şi ne spune că în următorul sfert de secol românii vor circula tot pe drumuri naţionale şi nicidecum pe autostrăzi. Nu este o abordare sentimentală, ci e una cât se poate de pragmatică.

Singura infrastructură rutieră luată în considerare de marii investitori este autostrada. Aceştia nu sunt curioşi nici de drumurile naţioanle, nici de drumurile judeţene, nici de drumurile comunale ale premierului Ponta. Investitorii vor veni în România, vor rămâne în România, dacă se vor construi autostrăzi. Cu alte cuvinte, Masterplanul, care în esenţă este un proiect de modernizare a ţării, ne arată cum se pot cheltui banii fără a moderniza o ţară, a declarat senatorul Cristian Florian, joi, într-o conferinţă de presă.

Florian a adăugat că Master Planul de Transporturi nu include nicio autostradă care ,,să treacă prin Bistriţa-Năsăud, deşi Bistriţa se află pe un culoar european”. În perioada următoare, parlamentarii PNL de Bistriţa-Năsăud vor face o interpelare în acest sens. ,,

"Conform acestui Masterplan prin Bistriţa-Năsăud nu va trece nicio autostradă, deşi Bistriţa se află pe un culoar european. În schimb, în judeţul Mureş se va construi o autostradă, deşi Mureşul nu este pe un culoar european. De aceea, în perioada următoare, am hotărât ca toţii parlamentarii PNL din Bistriţa-Năsăud să facem o interpelare cu privire la acest aspect către ministrul Transporturilor Ioan Rus”, a concluzionat senatorul PNL Cristian Florian.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5