Cristian Florian, senator PNL: Parlamentarii PSD de Bistriţa-Năsăud nu susţin proiectul Autostrăzii Nordului. Nu au semnat memoriul înaintat Guvernului

Senatori şi deputaţi din judeţele Satu Mare, Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Iaşi au înaintat un memoriu către prim-ministrul Victor Ponta şi ministrul Transporturilor Ioan Rus prin care se susţine includerea "Autostrăzii Nordului" în Master Planul General de Transport. Iniţiativa a fost semnată de 29 de parlamentari aparţinand PNL, UDMR, PSD, UNPR din judetele amintite. Parlamentarii social-democraţi bistriţeni nu susţin proiectul " Autostrăzii Nordului", spune senatorul PNL Cristian Florian, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Redăm mai jos comunicatul de presă integral:

Partidul Naţional Liberal Bistriţa -Năsăud, după ce a readus în atenţia opiniei publice situaţia în care se află "Autostrada Nordului " pe traseul Petea – Satu Mare – Baia Mare – Mireşu Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, aşa cum a fost stabilit prin Legea nr. 363 din 21 septembrie 2006, dar ignorată de actuala guvernare, a făcut un apel la parlamentarii PNL şi din celalalte partide care activează în aceste cinci judeţe. Dacă într-o mare măsură, foarte mulţi dintre ei au înţeles că aici nu are importanţă culoarea politică, senatorul Ioan Deneş, dar şi deputaţii Daniel Suciu sau Doina Pană, nu au conştiinţa maselor de oameni care ar putea benficia de prezenţa unei asemenea autostrăzi.

”Dezamăgirea şi surprinderea mea este cu atât mai mare cu cât am înţeles faptul că preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud Radu Moldovan va semna memoriul iniţiat de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud pe aceeaşi temă ”, declară senatorul Cristian Florian.

De asemenea, senatorul Cristian Florian crede că social-democraţii bistriţeni pun mai mult preţ pe orgoliul generat de faptul că iniţiativa nu le-a aparţinut decat pe puterea mesajului unei asemenea acţiuni comune. El le reaminteşte parlamentarilor PSD că autostrada ar favoriza dezvoltarea industriei şi turismului în Ardealul de Nord şi Bucovina, conectarea infrastructurii de autostrăzi cu Europa Occidentală este de o maximă importanţă.

”Mă declar profund nemulţumit de această atitudine a colegilor parlamentari din Partidul Social Democrat şi le adresez rugămintea de a se gândi mai bine, în joc fiind destinele a peste 2 milioane de cetăţeni, iar poziţia lor actuală condamnă la izolare judeţul care i-a trimis pe băncile Parlamentului”, a conchis senatorul Cristian Florian.

Comentarii

05/03/15 08:45
Vizitator

Intr-adevar, Autostrada Nordului ar fi solutia ideala. Totusi, faptul ca pe lista priorităţilor infrastructurii rutiere în 2015-2016, figureaza un drum expres intre Dej si Bistrita nu este de neglijat. Cu atat mai mult cu cat diferenta fata de autostrada nu este prea mare, intrucat prin dfinitie, drumurile expres sunt drumuri naţionale rezervate exclusiv circulaţiei autovehiculelor care nu deservesc proprietăţi riverane şi care au două sensuri de circulaţie cu cel puţin două benzi pe sens, separate de un spaţiu median, şi nu intersectează la nivel nicio altă cale de comunicaţie, iar intrarea şi ieşirea autovehiculelor este permisă numai cu acces dreapta, în locuri special amenajate. Este insa extrem de important ca traseul drumului expres Dej-Bistrita sa se suprapuna peste trasul Autostrazii Nordului, astfel incat in viitor aceasta sa poata fi realizata integral. Traseul drumului expres, atrage dupa sine si reconsiderarea traseului viitoarei centuri ocolitoare a Bistritei. Cu atat mai mult cu cat nu mai poate fi vorba de tampenia numita „Centura lui Cretu” prin Padurea Codrisor, la 2 pasi de parcul orasului si pe la poarta spitalului TBC si in valoare astronomica de 174 milioane de euro, care nu mai are nici o ratiune. Pacat de banii irositi pe proiectul centurii 2 Sud, pentru care cineva trebuie sa dea socoteala.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5