Ionuț Simionca, deputat PMP, îi răspunde lui Radu Moldovan: Construcția Autostrăzii Nordului va începe după ce PSD nu va mai fi la putere

Ionuț Simionca, deputat PMP de Bistrița-Năsăud, susține că proiectul său de lege privind construcția Autostrăzii Nordului este un răspuns la dezinteresul manifestat de guvernele PSD în privința construcției de autostrăzi. „Acum aproape un an am depus în Parlamentul României un proiect de lege pentru realizarea Autostrăzii Nordului, autostradă care va include și șoseaua de centură a Municipiului Bistrița. Gestul meu a venit atunci ca răspuns la dezinteresul manifestat de guvernele PSD în privința construcției de autostrăzi, atât de necesare dezvoltării României”, a declarat acesta.

„După ce am început, la Bistrița, strângerea de semnături pentru susținerea Legii privind construcția Autostrăzii Nordului, președintele organizației județene a PSD, Radu Moldovan, a vorbit la o televiziune locală despre beneficiile construirii acestui drum de mare viteză ce va lega Ardealul de Nordul Moldovei. Sunt onorat de susținerea pe care domnul Moldovan o arată proiectului meu, dar nu vreau ca Autostrada Nordului să intre în zona promisiunilor deșarte ale PSD, ale acelor promisiuni care nu au fost niciodată duse la îndeplinire”, a afirmat parlamentarul bistrițean.

În opinia lui Ionuț Simionca, buna credință a PSD ar putea fi dovedită la vot, în Camera Deputaților. „Dacă într-adevăr Radu Moldovan își dorește ca visul privind Autostrada Nordului să se transforme în realitate, atunci mă aștept ca toți parlamentarii PSD din Bistrița-Năsăud să susțină și să voteze inițiativa mea legislativă. Și mă angajez să le mulțumesc public pentru sprijin, dacă pun cu toții umărul la treabă și avem legea aprobată până la Crăciun. Proiectul pe care l-am inițiat a fost adoptat de Senat și acum se află în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaților, așa că sper ca până la sfârșitul anului să avem o lege pentru construirea Autostrăzii Nordului”.

„Construcția Autostrăzii Nordului va începe oricum după ce PSD nu va mai fi la putere. De altfel, o lege privind construcția Autostrăzii Nordului, care obligă guvernele, indiferent de culoarea lor politică, să realizeze acest obiectiv atât de important pentru oameni, va supraviețui oricăror schimbări politice. Bistrițenii au înțeles acest lucru. Dovadă stau cele aproape două mii de semnături ale bistrițenilor de susținere a Legii privind construcția Autostrăzii Nordului pe care le-am strâns până acum”, a concluzionat deputatul PMP de Bistrița-Năsăud.

*** 

 
Vezi link-ul petiției de susținere a Autostrăzii Nordului: https://ionutsimionca.ro/petitie!

 

Comentarii

06/09/19 11:15
Vizitator

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, se schimba dupa cum bate vantul. Acum s-a despărtit de gandirea inteleaptă a tov. Cretu, desi cu ceva timp in urmă era un sustinător inversunat al variantei 2-Sud prin padurea Codrisor.
(vezi: https://timponline.ro/radu-moldovan-bistrita-blocata-cauza-unor-nenoroci...
Faptul că Bistrita nu are o centură ocolitoare se datorează primarului Cretu, care din 2010 s-a cramponat prosteste de varianta 2 Sud prin Padurea Codrisor, o solutie idioată ce nu respectă criteriile minime pentru o centură ocolitoare, si in plus era extrem de costisitoare, datorită problemelor legate de alunecarile de teren, ca să nu mai vorbim de cerintele impuse de protectia mediului.
Vezi si: https://jurnalulbucurestiului.ro/gazeta-de-bistrita-meandrele-centurii-d...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5