Ionuț Simionca (PMP): Pentru PSD, legile sunt „povești de babe bete”!

Într-o declarație politică susținută de parlamentarul bistrițean Ionuț Simionca în Camera Deputaților, acesta i-a răspuns președintelui PSD Bistrița-Năsăud, care s-a referit la proiectul de lege privind execuția Autostrăzii Nordului ca fiind «povești de babe bete».

„Este vorba de inițiativa legislativă privind Autostrada Nordului, semnată de 65 de deputați și senatori din toate partidele politice, inclusiv din PSD, care a fost aprobată în luna martie în Senat. Dacă Autostrada Nordului va fi girată de lege, orice guvern va conduce România din 2020, indiferent de coloratura lui politică, trebuie să pună în practică acest proiect extrem de important pentru bistrițeni”, a spus deputatul PMP despre proiectul pe care l-a inițiat.

Parlamentarul bistrițean a continuat arătând că afirmația lui Moldovan i-a jignit pe toți cei ce susțin acest proiect legislativ, parlamentari din toate partidele politice, dar și cetățeni ai municipiului Bistrița, sfidând, în același timp, autoritatea statului: “În timp ce pentru noi, românii de rând, legile sunt sfinte și trebuie respectate întocmai, pentru actuala Putere legile nu sunt altceva decât «povești de babe bete». Prin declarația sa, președintele pesedist al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, i-a jignit nu doar pe cei 65 de parlamentari semnatari ai proiectului de lege, ci și pe cei peste 3.000 de bistrițeni care au semnat zilele trecute pentru susținerea acestei inițiative legislative”.

Deputatul PMP Ionuț Simionca a continuat cu enumerarea unor decizii controversate ale liderilor PSD din Bistrița-Năsăud, care au cheltuit sume importante de bani din bugetele locale pentru proiecte care nu reprezintă priorități ale bistrițenilor: „«Povești de babe bete» sunt, mai degrabă, minciunile PSD cu privire la performanțele administrației locale din Bistrița-Năsăud, condusă de PSD. După ce primarul pesedist al Bistriței a cheltuit peste 6,5 milioane de Euro pentru amenajarea unei pârtii de schi care a funcționat doar 14 zile iarna trecută, viceprimarul pesedist al Bistriței s-a remarcat de curând cu asfaltări făcute anapoda pe drumuri în care au apărut găuri la doar trei zile după finalizarea lucrării. După ce a anunțat demolarea Stadionului „Jean Pădureanu” din Bistrița, lăsat în izbeliște, președintele pesedist al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a cheltuit 13 miliarde de lei vechi din bani publici pentru reabilitarea Stadionului Central al Raionului Glodeni din R. Moldova”.

În încheierea declarației sale, parlamentarul bistrițean i-a oferit președintelui organizației PSD Bistrița-Năsăud și o soluție de a demonstra cetățenilor că susține construirea Autostrăzii Nordului. „Domnule Radu Moldovan, oricât de mult ați încerca să denigrați o lege, nu vă mai crede nimeni. Prea mult timp le-ați servit bistrițenilor «povești de babe bete». Dacă totuși, în al doisprezecelea ceas, vreți să dovediți că susțineți Autostrada Nordului, asigurați-vă că toți parlamentarii PSD vor vota, în Camera Deputaților, această lege, atât de importantă pentru bistrițeni! Altfel veți rămâne în istoria județului ca un politician care a reușit să producă pentru Bistrița-Năsăud mai multe povești și promisiuni de babe bete decât proiecte concrete”, a concluzionat Ionuț Simionca.

Iată declaraţia politică susţinută!

Comentarii

12/09/19 12:19
Vizitator

O veche zicală spune: "Legea e ca o barieră coborâtă! Căţeii trec pe sub ea! Dulăii… o sar! Doar boii stau şi aşteaptă, că bieţii nu pot trece nici pe sub, nici peste!”. Cu alte cuvinte, legile sunt făcute să fie incălcate. Asadar, să nu fim naivi. Chiar dacă inițiativa legislativă privind Autostrada Nordului va deveni de lege, nu există nici o garantie că orice guvern va conduce România din 2020, indiferent de coloratura lui politică, va trebui să o pună in practică. Guvernele cum ajung la putere schimbă legile după bunul lor plac si după propriile interese. S-a văzut de câte ori a fost schimbat in ultimii 5 ani Master Planul General de Transport al României (MPGT). Nici la nivel local lucrurile nu stau mai bine. Cum ajunge unul la putere are impresia că lumea incepe cu el. Exemplul cel mai elocvent este in orasul Bistrita unde primarul Cretu a abandonat toate proiectele predecesorilor săi ca să-si pună in practică propriile sale ineptii (vezi pârtia de schi "Cocos"). De asemenea, inca din 2015, exisita o hotarare de Consiliu Local, care vizează modernizarea Pădurii Codrişor şi transformarea acesteia într-o zonă de agrement, initiată de Asociaţia Bistriţa Civică (ABC), care a adunat la vremea respectivă peste 4000 de semnături de la bistriţeni pentru a putea iniţia un proiect, pe care primarul Cretu refuză să-l pună in aplicare.
In concluzie, o lege reprezintă o conditie necesară dar nu si suficientă pentru materializarea unui obiectiv de natură materială spirituală sau civică. Este nevoie si de bună credintă sau de bun simt, din partea celor care trebuie s-o aplice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5