Ionuţ Simionca: Autostrada Unirii, proiect depus de PMP, un succes. Am depus proiectul pentru Autostrada Nordului

Deputatul Ionuţ Simionca (PMP) consideră că adoptarea proiectului de lege privind construcţia autostrăzii Unirii, aşa cum a fost supranumită A 8, pe traseul Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, reprezintă un succes al PMP. Proiectul de lege a fost iniţiat de PMP a fost adoptat săptămâna aceasta în Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională, cu 261 voturi „pentru” şi un singur vot împotrivă.

          Autostrada Unirii va avea o lungime de 320 km şi prevede, suplimentar, edificarea unui pod peste Prut, la Ungheni. „Este un proiect necesar. Am demostrat că se poate scrie istorie în Parlament, prin adoptarea unui proiect de infrastructură mare. Le mulţumesc celor care au susţinut şi votat acest proiect legislativ. În 30 de zile de la promulgare trebuie să demareze procedurile de achiziţie publică. Ministerul Transporturilor va gestiona acest proiect de investiţii, care poate fi susţinut din bugetul de stat, fonduri europene  - pentru că este un proiect mare – şi printr-un parteneriat public privat. Este un proiect care ajută la dezvoltarea Moldovei”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Ionuţ Simionca.

          În context, deputatul Simionca a anunţat că a depus, la Camera Deputaţilor, proiectul de lege care prevede construirea Autostrăzii Nordului, proiect pentru care a obţinut susţinerea altor 60 de parlamentari de la toate forţele politice. Această autostradă ar urma traseul Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej -  Bistriţa- Vatra Dornei – Suceava.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5