Deputatul Ionuţ Simionca, după adoptarea Legii Autostrada Nordului: Am demonstrat că pot să fac lucruri extraordinare pentru judeţul Bistriţa-Năsăud!

Deputatul Ionuţ Simionca (PMP) a anunţat că propunerea sa legislativă cu privire la Autostrada Nordului a fost adoptată de Camera Deputaţilor, cameră decizională, cu 211 voturi „pentru” şi o abţinere, urmând să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

          „A fost cea mai fericită zi din viaţa mea, din perspectivă politică. Am demonstrat că pot să fac lucruri măreţe pentru bistriţeni şi lucruri extraordinare pentru judeţul Bistriţa-Năsăud. Am demonstrat că prin implicare şi multă muncă, dacă ne dorim ceva cu adevărat, reuşim să facem. Mi-am dat seama că dacă oamenii îşi doresc un lucru şi susţin un om politic, dacă îşi doresc un drum, un proiect, iar politicienii luptă pentru acest lucru, se îndeplineşte. Niciun politician nu poate să se opună şi nicun partid politic nu poate fi împotriva voinţei cetăţenilor. În ultimii 30 de ani au fost partide politice care s-au opus voinţei cetăţenilor, dar acesta este un proiect care a trecut din dorinţa oamenilor care au susţinut cu semnături, care au crezut în acest proiect”, a declarat parlamentarul bistriţean.

          Ionuţ Simionca a mai adăugat că din toate proiectele iniţiate în acest mandat, Autostrada Nordului este cel mai important, inclusiv pentru Bistriţa-Năsăud. „Nu contează ce guvern va veni, ce Master Plan va fi făcut, de un guvern de stânga sau de dreapta. Toate guvernele care vor conduce ţara noastră vor trebui să respecte legea şi să construiască autostrada. Dedic acest obiectiv tuturor bistriţenilor harnici care l-au susţinut şi care au venit alături de mine. Atât de mult am luptat pentru acest proiect şi atâtea piedici am avut până să trec acest proiect, încât acum sunt foarte fericit”, a mai spus deputatul PMP.

          Legea Autostrada Nordului prevede ca de la 1 ianuarie 2021 să înceapă procedurile de construcţie pe traseul Vama Oar – Satu Mare – Baia  Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava. „Autostrada Nordului cuprinde şi varianta ocolitoare,  centura Bistriţei, un obiectiv despre care s-a discutat în ultimii 10 ani, dar nu s-a făcut nimic. Prin acest proiect, rezolvăm două probleme – Autostrada Nordului pentru cei 2,5 milioane cetăţeni din nordul ţării, dar şi centura Bistriţei”, a precizat Ionuţ Simionca.

          Potrivit acestuia, termenul de execuţie este de patru ani. Obiectivul de investiţii va fi finanţat de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie, din credite externe sau fonduri europene.

          Parlamentarul PMP a prezentat şi traseul legislativ, proiectul fiind iniţiat în noiembrie 2018. La Senat, iniţiativa legislativă a fost adoptată în 20 martie 2019, cu 72 voturi „pentru” şi niciunul împotrivă, fiind trimisă spre dezbatere la Camera Deputaţilor. La Cameră, proiectul a fost blocat, aşteptând două avize, de la Comisia juridică şi de la Comisia de administraţie şi amenajarea teritoriului. „Liberalii au încercat să pună piedici în comisiile din care fac parte. În Comisia de buget-finanţe, pe unde a trecut acest proiect acum trei săptămâni, liberalii au dat un vot „împotrivă” şi deputatul de Bistriţa-Năsăud, Robert Sighiartău, a fost unul dintre cei care nu au votat acest proiect”, a explicat Simionca.

          Deputatul Ionuţ Simionca a menţionat că în Comisia de transporturi, s-a încercat obstrucţionarea proiectului de către PNL şi USR, care s-au abţinut. Mai mult, au fost primite amendamente de la Ministerul Transporturilor, unele fiind acceptate, precum schimbarea traseului de la Vama Oar, iar altele refuzate, precum cel care viza data de începere şi durata execuţiei.

          „E ruşinos faptul că unii parlamentari, şi mă refer la domnul Sighiartău, îşi asumă anumite lucruri pe nedrept. Dumnealui nu a vrut să susţină printr-o semnătură acest proiect legislativ, în 2018, când am cerut tuturor parlamentarilor din nordul ţării. Toţi deputaţii din Bistriţa-Năsăud au susţinut proiectul legislativ, dumnealui nu a vrut să semneze. În Comisia de buget, l-a blocat, nu a dat un vot pozitiv. În Comisia de transporturi, au încercat să-l blocheze şi după ce a trecut proiectul, iese public şi se laudă cu un lucru pe care nu l-a făcut. E un lucru ruşinos şi nedemn”, a declarat Ionuţ Simionca.

          Nu în ultimul rând, acesta a punctat câteva beneficii a acestui proiect. „Este cel mai important obiectiv de infrastructură mare din zona Ardealului, de care vor beneficia 2,5 milioane de locuitori. Acest proiect include centura ocolitoare, cu care trebuie să se înceapă şi pentru care eu voi milita. Construcţia autostrăzii trebuie să înceapă cu centurile ocolitoare. Centura municipiului Bistriţa trebuie să fie o prioritate, pentru mine Bistriţa şi bistriţenii sunt pe primul loc. Construcţia acestei autostrăzi înseamnă locuri de muncă bine plătite, înseamnă investiţii făcute de investitori din afară, înseamnă resurse financiare adiacente. Sunt multe business-uri care se leagă de această investiţie. E un magnet pentru investiţii, pentru firme noi, pentru locuri de muncă bine plătite, pentru repatrierea forţei de muncă. Nu în ultimul rând, e legătura rapidă cu Occidentul, pe care ne-o dorim.

Vă asigur pe toţi că această autostradă se va construi şi aşa cum am luptat pentru fiecare proiect legislativ în plenul Parlamentului pentru Bistriţa-Năsăud, aşa voi lupta şi pentru construcţia acestei autostrăzi, pentru alocarea de fonduri, pentru a mă asigura că acest obiectiv de investiţii se va face. Dacă am sprijinul bistriţenilor, nimeni nu ne va putea sta în cale şi am demonstrat că dintr-un partid mic, de opoziţie, sunt primul deputat din judeţ, care în 30 de ani a trecut o lege. Am făcut proiecte mari pentru Bistriţa, pentru România”, a concluzionat Simionca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5