Ionuţ Simionca (PMP): Eu m-am ţinut de cuvânt cu Autostrada Nordului, aştept acelaşi lucru de la PNL

Deputatul PMP, Ionuţ Simionca, a precizat că va lupta şi în 2020 ca proiectul privind Autostrada Nordului să devină lege, astfel încât să aibă asigurată finanţarea, fapt care nu este prevăzut în bugetul de stat pe acest an.
„În 2020, cer PNL să se ţină de cuvânt şi să contribuie în Parlament la promovarea legii de construcţie a Autostrăzii Nordului. Este un proiect legislativ pentru care am luptat, am strâns şi încă strâng semnături, este o petiţie online, inclusiv pe platforma ionutsimionca.ro. Am făcut şi o adresă către preşedintele Comisiei de Transport din Camera Deputaţilor, Marius Bodea, prin care i-am cerut să scoată pe ordinea de zi a Comisiei acest proiect legislativ, după care să-l trimită în plen pentru a fi votat. Nevoia legiferării acestui proiect este evidentă, deoarece Autostrada Nordului, în bugetul de anul acesta, nu are prevăzute fonduri pentru studiul de fezabilitate, deşi am cerut acest lucru Guvernului Orban, în schimb s-au acordat fondurile necesare pentru studiul de fezabilitate de la Autostrada Unirii, având obligaţia prin lege să acorde fonduri”, a explicat Simionca.
Deputatul PMP a menţionat că a susţinut Guvernul Orban tocmai cu această condiţie. „Am susţinut condiţionat Guvernul Orban pe acest proiect legislativ. Eu m-am ţinut de cuvânt şi aştept ca liberalii să facă la fel şi să arate că sunt oameni de onoare şi-şi ţin cuvântul”, a transmis Ionuţ Simionca.

Comentarii

16/01/20 15:02
Vizitator

Proiectul “AUTOSTRADA NORDULUI” include atât centura ocolitoare a municipiului Bistrița, cât si varianta de ocolire a orasului Beclean. Cele două variante ocolitoare sunt vitale pentru judetul Bistrita-Năsăud. De aceea este importantă initiativa deputatului Ionut Simionca pentru a grăbi adoptarea legii “AUTOSTRADA NORDULUI” în Camera Deputaților, după ce aceasta a trecut de Senat. Prin această lege , se deschide posibilitatea ca lucrările să poată fi demarate cu prioritate pe tronsonul din Autostrada Nordului care traversează judetul Bistrița-Năsăud, si in special pentru cele două variante ocolitoare: Bistrita si Beclean. Vezi:http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2019/200/00/3/em203.pdf

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5