Cristian Florian, senator PDL: Dacă munceşti, eşti penalizat!

* declaraţie politică

Astăzi, partidul care se mândreşte că doreşte să construiască o Românie puternică a dovedit încă o dată că trăieşte într-o lume paralelă cu cea a majorităţii cetăţenilor. Trăim într-o ţară în care ministrul finanţelor îşi doreşte să reducă numărul taxelor parafiscale, fără măcar să cunoască numărul acestora. Recent a intrat în vigoare o nouă taxă care apasă pe umerii românilor, celebra taxa pe stâlp, care nu face altceva decât să împovăreze agenţii economici. Adică eficienţa statului român depinde, potrivit politicii de stânga, de numărul taxelor şi impozitelor.

Astăzi aţi avut şansa, domnilor guvernanţi PSD, să dovediţi că vă interesează viitorul cetăţenilor acestei ţări, că vă interesează sprijinirea mediului de afaceri, crearea de locuri de muncă, dar aţi ratat-o! Astăzi aţi avut şansa să votaţi în Senatul României propunerea legislativă care vizează sprijinirea mediului de afaceri, evitarea intrării în blocaj financiar şi chiar în faliment a unor operatori economici care nu-şi pot încasa creanţele de la instituţiile publice la termenul de scadenţă; prin această propunere legislativă se obţinea amânarea la plată a obligaţiilor fiscale datorate de operatorii economici care nu-şi încasează creanţele de la instituţiile publice. Astfel, statul prin aceste instituţii publice comandă agenţilor economici furnizarea unor servicii sau execuţia unor lucrări şi nu doar că statul nu plăteşte pentru serviciile furnizate şi lucrările executate, dar mai şi pretinde de la aceştia plata anticipată a obligaţiilor fiscale ce derivă tocmai din prestarea acestor servicii.
Asistăm la o situaţie cel puţin incorectă faţă de aceşti agenţi economici care sunt obligaţi să plătească taxele la bugetul de stat, fără ca statul însuşi să-şi achite obligaţiile faţă de ei. Dacă statul nu asigură resursele financiare suficiente instituţiilor publice pentru achitarea obligaţiilor faţă de operatorii economici, cum îşi pot achita aceştia obligaţiile fiscale faţă de stat?

Prin această propunere legislativă a parlamentarilor PDL se propune stabilirea unui raport corect, de colaborare, între stat şi agenţii economici, a unui raport de respect reciproc între stat şi cetăţeni, în care fiecare parte să-şi respecte obligaţiile, şi nicidecum un raport de genul statul-stăpân, pe de-o parte, şi cetăţenii care plătesc necondiţionat dări, de cealaltă parte; şi asta, dacă tot ne dorim să construim un stat modern!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5