Cristian Florian, senator PDL: Reabilitarea DN 15 A nu este o prioritate pentru actuala guvernare

Vineri, în cadrul conferinţei de presă, senatorul PDL Cristian Florian a făcut cunoscut răspunsul primit la interpelarea adresată ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii straine, Dan Şova, interpelare ce viza termenul de finalizare şi bugetul alocat reabilitării DN 15 A.

,,Mi s-au comunicat următoarele: termenul iniţial de finalizare a lucrării era 23 februarie 2012, dar din lipsa de alocaţii bugetare a fost extins până în 29 august 2013. Datoriile către firma de construcţii pe anul 2012 se ridică la peste 71 de milioane de lei, deci peste 16 milioane de euro, iar pentru anul 2013 suma alocată pentru plata acestor datorii pentru continuarea şi finalizarea lucrării este 0 lei. În această situaţie, cred că ritmul lucrărilor conform contractului în vigoare va putea fi diminuat, chiar oprit, ceea ce înseamnă că termenul de 29 august 2013 nu este unul realist.

Putem trage o singură concluzie că reabilitarea acestui drum naţional nu este o prioritate pentru actuala guvernare, nealocând niciun ban de când sunt la guvernare, de aproape un an de zile, deşi este un drum de interes naţional, nu doar pentru noi bistriţenii, fiind situat pe un coridor ce leagă nordul de sudul ţării.

Era singura investiţie majoră cu bani guvernamentali din judeţul nostru, pentru că astăzi investiţiile ce se derulează în judeţul nostru sunt investiţii cu bani europeni, finanţări pecare am reuşit să le aducem în judeţ în timp ce noi eram la guvernare”, a afirmat senatorul PDL Cristian Florian.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5