Cristian Ghinea (USR): Luna viitoare, se va discuta excluderea ALDE din ALDE Europa

Vicepreşedintele USR, Cristian Ghinea, a declarat că luna viitoare va fi supusă dezbaterii o moţiune de excludere a ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, din ALDE Europa, aceasta fiind o condiţie impusă de USR pentru a se alătura acestui grup politic european.

          „În mod clar, USR este un partid care în mai anul viitor va fi de partea federalistă a discuţiilor. Vor fi nişte alegeri critice pentru Europa, valul naţionalist este în creştere peste tot în ţările mari ale UE şi din păcate şi în România. USR este de partea celor care vor menţinerea Uniunii Europene aşa cum este în momentul acesta, chiar cu mai multă integrare. Foarte probabil ne vom îndrepta spre viitoarea familie politică compusă din formaţiunea En Marche şi ALDE actual. Sperăm ca până atunci ALDE Europa să scape şi de partidul domnului Tăriceanu. Tăriceanu şi partidul său este o pubelă de corupţi şi nu merită să fie în ALDE. Este mesajul pe care l-am transmis partenerilor noştri liberali europeni la toate întâlnirile şi ca urmare, la Congresul ALDE Europa, care se apropie luna viitoare, va fi pusă pe masă o moţiune pentru excluderea partidului domnului Tăriceanu din formaţiunea europeană. Este condiţia pe care noi am pus-o pentru a merge spre ALDE”, a declarat Cristian Ghinea.

          Ghinea a adăugat că ALDE România „a furat brand-ul ALDE Europa, este un partid corupt şi care nu face cinste acestei familii europene”. Rezoluţia ar urma să fie propusă de Partidul Ciudadanos din Spania, un partid foarte similar USR, care a început de la zero şi a ajuns acum al doilea partid din Spania. Este o forţă în ALDE Europa şi ei au propus această rezoluţie – putem să speculăm să spunem ca urmare a întâlnirilor pe care le-am avut noi, USR, cu ei. Mesajul nostru este foarte simplu: oameni buni, liberali europeni, noi suntem partenerul vostru natural în România, pentru că noi chiar credem în aceleşai lucruri în care credeţi şi voi. Tăriceanu este un accident istoric, el a nimenârit aoclo pentru că atunci când PNL a dezertat din ALDE şi s-a mutat la PPE, liberalii europeni aveau şi ei nevoie de cineva cu care să vorbească în România. Asta se numeşte accident istoric”, a precizat vicepreşedintele USR.

          Vicepreşedintele USR, Cristian Ghinea,  alături de Radu Mihaiu – USR Bucureşti, şi deputatul Cristina Iurişniţi, candidaţi înscrişi în cursa internă pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, s-au întâlnit la Bistriţa cu membrii şi simpatizanţii formaţiunii, pentru a le prezenta proiectele, şi pentru a-i convinge să fie votaţi în scrutinul intern care va stabili ordinea pe listă, din perioada 22-29 noiembrie.

„USR este altfel, dacă v-aţi obişnuit ca partidele vechi să pună oameni pe listă, aşa în discuţii în debaraua partidului, noi facem altfel, avem aceste dezbateri, în toate filialele. Mergem să vorbim cu oamenii, pentru că la noi membrii sunt de bază. Membrii USR sunt 5300 în acest moment, dar real, nu fictivi ţinuţi în liste pe care nu le vede nimeni. Partidul a crescut enorm în ultimul an. Trei din cinci membri au venit în acest an, avem o masă critică ce ne permite să ne mobilizăm oamenii, aşa cum a fost campania „Fără penali” sau mobilizarea de la referendum. Suntem un partid în creştere, care în mod cert va schimba România odată ce vom fi la guvernare în 2020”, a mai spus Ghinea.

Comentarii

24/10/18 11:27
comentator

Vai ma, da... acest USR... a "pus coada la pruna" cumva (?) ... si a festit-o si in verde, maro sau gri ... ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5