Cristian Ghinea: Bistriţa-Năsăud, un judeţ propice pentru USR. PSD e foarte puternic, PNL e foarte bleg

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene în Cabinetul Cioloş, în prezent candidat pentru Camera Deputaţilor, la Bucureşti, consideră că Uniunea Salvaţi România (USR) va reprezenta surpriza alegerilor parlamentare din 11 decembrie. În opinia sa, USR creşte în toată ţara, iar ultimul sondaj de opinie indică acest lucru.

         „Ceea ce face Uniunea Salvaţi România este să unească aceste insule de civism, de oameni care vor să se implice din toată ţara într-o mişcare care chiar constituie un val. Eram în Moldova când am declarat că USR va fi surpriza acestor alegeri, pentru că este chiar un val care nu se vede, dacă vă uitaţi doar la televizor. Presa naţională a preluat această declaraţie şi a treia zi a apărut sondajul de opinie pe care l-a comandat USR, unde suntem la 19% printre ei care spun că mers sigur sau aproape sigur la vot. (...) Sondajele prind trenduri, iar trendul acum este că USR creşte în toată ţara”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă de la Bistriţa, Cristian Ghinea.

         Fostul ministru a menţionat că PSD are un talent de a face „o boacănă” pe ultima sută de metri în campanie, în felul acesta pierzând în lupta Năstase/Băsescu şi Ponta/Iohannis. Un ultim exemplu îl constituie şi declaraţia lui Dragnea despre IT-iştii voluntari de la Guvern, pe care i-a catalogat „postaci”. „Sunt oameni în ţara asta care ştiu că dacă votează USR şi PNL, îl susţin pe Cioloş să fie prim-ministru. Oamenii care votează cu PSD nu ştiu cine va fi prim-ministru pentru că Dragnea nu spune cine va fi prim-ministru să nu-l ia DNA. Oamenii ăştia au o mentalitate de pungaş care fuge de miliţie. (...) Sunt nişte alegeri complet impredictibile”, a mai declarat Cristian Ghinea.

         Ghinea a ţinut să menţioneze că nu este de acord cu „principiul vaselor comunicante” în ceea ce priveşte voturile PNL şi USR. „Ne ignorăm reciproc, asta este starea de spirit. Nu este vina USR că PNL nu creşte. PNL are o problemă de brand. (...) Nu cred în teoria că există un fel de vase comunicante între PNL şi USR. Eu văd oameni care nu s-ar activa şi nu ar veni la vot dacă nu ar fi USR. Noi mergem spre o categorie de public care votează cu speranţa şi chiar merg pe USR pentru că e ideea că „de acum ai cu cine”. Nu votează răul cel mai mic, adică cu PNl ca să nu iasă PSD”, a mai explicat candidatul USR.

         În ceea ce priveşte judeţul nostru, în opinia lui Ghinea, USR are „un judeţ propice”, pentru că „PSD este foarte puternic, pentru că PNL este foarte bleg şi defilează cu penali”, probleme fiind doar în judeţele unde liberalii au propus oameni oneşti şi foarte buni profesionişti. „La dumneavoastră în judeţ este loc pentru USR foarte mult. N-am niciun fel de îndoială”, a comentat Ghinea.

   *** 

În context, fostul ministru a prezentat câteva dintre realizările sale guvernamentale, şi anume „Comisia de tăiat hârtii”, prin care s-a debirocratizat aparatul public, Pachetul naţional antisărăcie, dar şi lansarea apelurilor de selecţie a proiectelor care însumează 13 miliarde euro. De asemenea, Cristian Ghinea a făcut referire la cele zece proiecte pe care USR le va pune în programul de guvernare, condiţie pentru a vota un guvern.

         Este vorba despre extinderea Programului „Şcoală pentru toţi” la toate şcolile sărace şi subvenţionarea per elev a activităţilor „Şcoală pentru şcoală”; planul de investiţii în infrastructura de sănătate, care pune în prim plan centrele de sănătate primară; finanţarea predictibilă, simplificare-debirocratizare şi un nou început pentru proiectele de autostrăzi;  crearea unui fond unitar de dezvoltare a României, prin unificarea bugetelor naţionale de dezvoltare cu fondurile europene, în fapt desfiinţarea PNDL; eliminarea risipei din banul public; reorganizarea cadrului de susţinere a antreprenoriatului şi orientarea spre creşterea valorii adăugate în economie; promovarea Grupurilor de Acţiune Locală ca instrument de ridicare a satului românesc; un fond naţional de reabilitare a clădirilor cu risc seismic şi desfiinţarea „Academiilor impostoare” şi promovarea programului „Ştiinţă pentru toţi”.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5