Cristian Niculae: Educaţia, o prioritate a Primăriei Bistriţa. Opt unităţi de învăţământ reabilitate prin proiecte europene de peste 25 milioane euro

         Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, susţine că educaţia rămâne o prioritate a administraţiei municipale, în următorii doi ani urmând să se deruleze proiecte de 25,5 milioane euro pentru modernizarea instituţiilor de învăţământ.

         „Pentru mine, investiţiile în învăţământ reprezintă o prioritate, iar ca reprezentant al administraţiei locale vreau să vă asigur că atât eu, cât şi echipa din Primăria Bistriţa, susţinem şi sprijinim orice iniţiativă, demers sau proiect menit să ducă la creşterea calităţii actului educaţional. Mă bucur că Guvernul României a identificat resurse pentru ca nivelul salariilor din învăţământ să ajungă la plafonul maxim în anul 2020 şi nu cum era prevăzut, în 2022. Cadrele din învăţământ vor beneficia de creşteri salariale consistente cu doi ani mai devreme. Pentru mine este foarte clar că nu vom putea dezvolta şi moderniza acest oraş decât dacă vom investi masiv şi permanent în educaţia, pregătirea şi viitorul copiilor noştri”, a declarat Cristian Niculae, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Potrivit acestuia, pe lista investiţiilor realizate din fonduri europene şi guvernamentale în infrastructura şcolară figurează opt unităţi de învăţământ, dintre care trei şcoli gimnaziale, trei licee şi două grădiniţe, respectiv Şcoala Gimnazială nr.1, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, Şcoala Gimnazială nr. 4, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, Liceul Tehnologic de Servicii, Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Grădiniţa nr. 2 de pe str. N. Bălcescu şi Grădiniţa nr. 3 de pe Aleea Plăieşului.

         Acesta a solicitat ministrului Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, ca la nivelul Guvernului să fie găsită o soluţie pentru reabilitarea corpului A a Colegiului Naţional „L. Rebreanu”.

Comentarii

28/02/19 15:21
Iuliana rus

Bine ca reabilitati acum. Nu este o gradinita renovata cum trebuie in orasul acesta. Copilasii de la gradinita din parc, din spate de la tiriac vor fi mutati subcetate la anluri. Vi se pare in regula sa ingramaditi intr-un parter de bloc atatia copii? Alea sunt conditii pentru gradinita? Bine ca faceti partii si ce naiba mai faceti dar 2 gradinite performante in oras nu ati fost capabili sa faceti!sa va fie rusine!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]