Cristian Pomohaci a postat prima dată după scandal pe facebook. Părintele Calistrat: Nu trebuie ca mass-media să intre până în altar şi să explice ea regulile bisericeşti

A venit vara şi emisiunile de cancan au intrat în concediu astfel încât mult mediatizatul caz al părintelui Cristian Pomohaci din ultima perioadă a intrat şi el... în vacanţă. În toată această perioadă, Cristian Pomohaci a participat la concerte şi la filmări pentru televiziuni, fiind aplaudat şi aclamat de mii de oameni pentru cântecele sale.
În urmă cu câteva ore, acesta a postat pe facebook o imagine în care se află cu unul din berbecii turmei de oi pe care o are şi cu mesajul „Unul din berbecuții de anul acesta , cu care ne a binecuvântat Dumnezeu ! Moșuni , 08.08.2017”. Mii de like-uri sute de distribuiri şi mesaje de încurajare sunt pe pagina de socializare.
Unii dintre jurnalişti au fost indignaţi că artistul apare încă în haina preoţească după ce a fost caterisit.
Unul dintre cei mai apreciaţi preoţi din ţară, viral în mediul virtual, părintele Calistrat, spune despre cazul Cristian Pomohaci: „Păcatul nu se expune public. Dacă Iisus Hristos ar fi ieşit în Ierusalim să strige Petru m-a trădat, să aruncăm cu pietre în el, astăzi nu-l aveam pe apostolul Petru. Sau dacă Iisus Hristos i-ar fi spus lui Pavel: Mi-ai omorât atâţia creştini şi azi vrei să fii apostolul meu, vezi că eşti un om de nimic, un criminal, ce s-ar fi întâmplat. Totuşi, Pavel devine apostolul neamurilor. Atunci când greşeşte cineva sunt două moduri: mass-media să-şi facă propagandă pe gay-ii ei sociali şi biserica să-şi rezolve problemele ei interioare. Nu trebuie ca mass-media să intre până în altar şi să explice ea regulile bisericeşti. Eu cred că aceste lucruri se pot rezolva printr-o simplă cerere, du-te şi plângeţi păcatele. Oricine are dreptul la iertare, la rai, la lacrimă... Ai căzut, ridică-te! Era plin paterihul. Ce ar fi fost dacă media stătea după paterih şi spunea: un frate s-a dus în Alexandria şi a păcătuit cu o femeie. A spus apoi bătrânului lui că a păcătuit, iar acesta ce trebuia să facă, să zică, să vină mass-media. Ce crezi, că aşa scapi, batjocoreşti haina preoţească? Afară cu tine!. Nu, se spunea, să meargă în chilia lui, să meargă şi să se pocăiască. Aşa vedem atitudinea moralizatoare (...). Nu mai acuzaţi înainte de a fi siguri de un lucru. Nu mai luaţi decizii pripite fraţilor, să ne spijiniţi şi să ne învăţăm unii pe alţii, nu să ne pizmuim. Este mult mai important în ziua de azi să batjocoreşti un cleric în media, să facă 70.000 emisiuni. Păcatele care se săvârşesc în societate sunt destul de grele ca Dumnezeu să trimită un foc să ne şteargă de pe faţa pământului, dar El a spus: Depărtat-a-i de la noi fărădelegile noastre ca cerul de pământ şi răsăritul de apus. De aceea s-a lăsat taina iertării şi Taina pocăinţei ca fiecare om să poată pleca geninchii şi să ceară iertare. Cu cât îţi pare mai rău din toată inima, cu atât se bucură mai mult Dumnezeu. Dumnezeu nu stă să numere păcate, să numere greşeli, Dumnezeu caută inima înfrântă şi smerită pe care nu o va urgisi”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5