Dialog între jurnalişti şi elevii clasei a VI-a C de la C.N. Andrei Mureşanu

În cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, au vizitat redacţia cotidianului „Răsunetul” elevii clasei a VI-a C de la C.N. „Andrei Mureşanu” din Bistriţa, conduşi şi îndrumaţi cu profesionalism şi mult tact psiho-pedagogic de către prof. Doina Macarie, pentru a afla tainele şi sacrificiile meseriei de jurnalist, rolul mass-mediei în societate.
Despre rolul şi semnificaţia numelui cotidianului „Răsunetul” a vorbit, cu motivaţii, managerul şi directorul ziarului, Menuţ Maximinian, care a precizat că este cel mai vechi mijloc de mass-media din judeţ.
Dialogul interactiv purtat între jurnalistul Ioan Lazăr, de la acelaşi cotidian, a fost de bun augur pentru informarea şi conştientizarea importanţei şi necesităţii existenţei mass-media în societate, puternicul impact pe care îl are ziarul în rândul cititorilor, modul şi procedeele de documentare, evoluţia cotidianului de-a lungul timpului, încă de la apariţie, când se numea „Ecoul”, obiectivitatea de care trebuie să dea ziaristul în documentare şu elaborarea informaţiei, aria de răspândire, inclusiv on-line, modul de tipărire, inclusiv cum este receptat ziarul în rândul elevilor şi al societăţii etc.
O societate modernă, fără informaţii rapide şi pertinente, este o societate bulversată şi se conduce haotic, mass-media fiind aceea care reuşeşte să corecteze sau să demaşte derapajele, a precizat Ioan Lazăr, având o experienţă vastă în domeniul mass-mediei.
S-au răspuns la întrebările puse de elevii clasei a VI-a C, care au fost încântaţi de vizita în redacţia ziarului, constatând, cu plăcere şi curiozitate, ce înseamnă să îmbrăţişezi meseria de jurnalist (ziarist).
Două eleve şi-au exprimat dorinţa de a deveni jurnalişti, ştiind că nu se poate să trăieşti fără să fii informat.
A fost o zi şi un moment de reflecţie asupra rolului presei, inclusiv al ziarului „Răsunetul” în viaţa politică, socială, economică, culturală, sportivă, formarea limbajului etc., din judeţ, ţară şi mapamond.
Prof. Doina Macarie a mulţumit pentru ospitalitate şi pertinentele explicaţii şi motivaţii făcute de cei doi ziarişti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5