Elevi ai C.N. Andrei Mureşanu, în vizită la Răsunetul, în proiectul Scene din viaţa de ieri şi de azi

O frumoasă, educativă şi de documentare vizită ne-au făcut-o, la sediul cotidianului „Răsunetul”, elevii clasei a IX-a A de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, unitate şcolară cunoscută şi recunoscută în municipiu şi judeţ, având ca director pe prof. Iuliana Vlad, elevii fiind însoţiţi de prof. Monica Strugar, diriginte, prof. Angela Colţea şi nu în ultimul rând, de prof. Doina Macarie.
În cadrul proiectului „Scene din viaţa de ieri şi de azi”, proiect aparţinând prof. Doina Macarie, derulat din anul 2004, în cadrul C.N. „A. Mureşanu”, una din cele patru secţiuni este dedicată Bistriţei jurnalistice, pentru a urmări evoluţia presei şi rolul ei în rândul oamenilor din judeţ şi municipiu.
Obişnuita vizită la „Răsunetul”, începând cu 2004, se datorează faptului că ziarul nostru este cel mai ştiut ziar, având cea mai longevivă apariţie, a fost prima presă din judeţ, cu o experienţă şi motivaţie pentru cititori.
Despre istoricul jurnalismului, a rolului în societate a presei în general, istoricul apariţiei şi evoluţiei ziarului „Răsunetul”, trecând de la denumirile „Avântul”, „Ecoul” – „Ecoul Nou” şi „Răsunetul” au vorbit, cu argumente şi motivaţii pertinente, inclusiv despre munca şi viaţa jurnalistului, redactorii Ioan Lazăr şi Gabriela Ciornei, care au scos în evidenţă necesitatea unui echilibru în ştirile date către consumatorii de informaţii.
S-au răspuns la întrebările elevilor şi se va continua colaborarea şi schimbul de idei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5