Elevii clasei a V-a C de la CN “Andrei Mureșanu”, jurnaliști pentru o zi, la redacția Răsunetul

Redacţia ziarului „Răsunetul” a avut invitaţi speciali. Elevii clasei a V-a C de la Colegiul Național “Andrei Mureșanu” - coordonaţi de prof. dr. Doina Macarie, inspector școlar pentru proiecte educaționale, și prof. Angela Colțea, dirigintele clasei -  au vizitat echipa ziarului şi au văzut „în direct” cum e să fii, pentru câteva ore, jurnalist. Acţiunea se înscrie în programul  „Săptămâna Verde”.

Copiii au aflat câteva repere din istoria presei scrise bistrițene, au văzut arhiva ziarului, de la 1968 încoace, dar au primit informații și despre publicațiile online, posturile TV și radio din județ și nu numai, agențiile naționale de presă, munca de corespondent etc. De asemenea, le-a fost explicat parcursul unui material din presa tipărită – de la idee, la articol, itinerariul parcurs din redacție și până la chioșcul de ziare sau abonat.

Elevii au fost curioşi să afle cât mai multe despre jurnalism, chiar dacă unii dintre ei nu s-au hotărât încă privind cariera pe care vor să o urmeze. Au stat de vorbă cu redactorii şi restul echipei, au pus întrebări și ne-au povestit despre rețelele sociale pe care le urmăresc, cărțile citite și preocupările lor. O parte dintre elevi au fost deja subiectul unor știri apărute în ziarul nostru, pentru rezultatele obținute la concursuri și olimpiade școlare.

Nu ştim dacă i-am convins că munca de jurnalist poate fi frumoasă şi este importantă, dar cu siguranţă au descoperit la redacţia ziarului „Răsunetul” câteva lucruri despre ceea ce înseamnă să lucrezi în mass-media.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5