Cristina Iurişniţi (USR): Cred că avem şanse ca Dan Barna să intre în turul doi!

Deputatul Cristina Iurișniți consideră că Dan Barna, candudatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, are șanse să intre în turul al doilea, chiar dacă este subiectul unor articole care vizează activitatea sa de consultant pe fonduri euripene.
„În ceea ce priveşte campania electorală a preşedintelui Dan Barna, joi am fost la târgul de la Năsăud, am avut o participare acolo, am avut contact cu oamenii, am interacţionat cu ei, am distribuit pliante. Am văzut deschidere din partea oamenilor, unii mai spun că nu-i interesează politica, că nu vor să audă de politică, că toată lumea este coruptă, toţi sunt hoţi, că nimic nu se poate schimba în România. Obiectivul nostru major este să schimbăm mentalitatea acestora. Este incredibil de greu, pentru că timp de 30 de ani am fost minţiţi. (…) Tot în cadrul campaniei, mâine vom fi la Prundu Bârgăului, iar vizita domnului Barna o aşteptăm în jurul datei de 30-31 octombrie, când va avea o incursiune şi la Bistriţa în cadrul campaniei naţionale. Trebuie să ia contact cu oamenii. Cred că avem şanse să intrăm în turul doi”, a declarat Iurişniţi.
Aceasta s-a referit şi la atacul pe tema fondurilor europene. „Dan Barna fiind consultant în atragerea fondurilor europene a avut aceste probleme şi Rise Project, prin ceea ce au publicat, au adus o notă de îndoială asupra credibilităţii şi integrităţii candidatului, dar noi mergem înainte pentru că ştim foarte bine că nu există probleme majore aici. I se pot imputa anumite lucruri, dar până la urmă, tot ceea ce însemna semnarea şi facturarea şi zona financiară este deja controlată de organismele în drept. Inclusiv în intervenţiile pe care le-a avut pe această temă, Barna a spus că nu-şi face probleme şi că este deschis oricărui control, oricăror întrebări. Normal, există atacuri, dar va continua să răspundă la întrebările puse pe această temă. (…) Există deja influenţa aceasta majoră că, până la urmă, dacă apare o astfel de ştire, ea se propagă foarte repede şi e foarte greu să repari după aceea aceste manipulări şi aruncări cu noroi în candidatura unui potenţial prezidenţiabil.
Sunt puţin dezamăgită din acest punct de vedere, dar eu am încredere în integritatea lui Dan Barna pentru că a spus clar că nu are de ce să-şi facă probleme din perspectiva acestor fonduri europene pe care le-a atras cu respectarea tuturor regulilor. Dacă era altfel, deja s-ar fi aflat şi avea probleme, dar ce de s-au aflat tocmai acum, în timpul campaniei prezidenţiale, totuşi este o coincidenţă cam mare”, a adăugat Cristina Iurişniţi.
Parlamentarul USR a menţionat că dacă cineva are probleme cu Justiţia, trebuie să se aştepte o hotărâre finală. „Noi am adus această iniţiativă legislativă „Fără penali în funcţii publice” tocmai pentru a înlătura pe cei care sunt într-adevăr corupţi şi au probleme cu justiţia să facă acel pas în spate. Noi ne dorim să ajungă până la capăt candidatura lui Dan Barna, să intre în turul doi. Acesta este obiectivul nostru. Vom face tot ce ţine de noi ca să susţinem candidatura preşedintelui partidului. Atacuri vor fi întotdeauna pentru că există inamici pe scena politică. Este firesc, întotdeauna a fost aşa şi niciodată nu se va schimba acest lucru.
Evident, este cu dedicaţie. De ce în acest moment, de ce acum, de ce din partea Guvernului, de ce nu acum un an sau doi? Este clar că e cu ţintă clară – Dan Barna şi coborârea lui în sondaje. Există jocuri politice în spatele uşilor închise, vă garantez, noi nu le ştim, dar le putem bănui”, a menţionat Cristina Iurişniţi.

Comandat de Uniunea Salvați România. Executat de SC CPE Răsunetul SRL Bistriţa, portal: www.rasunetul.ro, CUI mandatar financiar coordonator: 31190011

Comentarii

19/10/19 07:50
THEO

Va ajunge la Rahova din primul tur, a lăsat copiii cu dizabilități fără bani.I-a dat unui atelier de croitorie.

20/10/19 13:21
cititor

DOAMNE DA ! Este foarte util pentru PSD-isti sa castige in turul 1 Barna de USR si in turul 2 toti sa voteze " impotriva lui Gica Contra " !
Oricum , cei de la PSD nu vor castiga alegerile , dar ca sa-l "rastoarne de la putere " ... pe Gica ... o pot face si este ocazia sa " scapam " de acest presedinte care a fost exclusiv doar al PNL-istilor nicidecum AL ROMANIEI !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5