CSEI Beclean, în campanie eco

Elevii claselor a IX-a de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Beclean, alături de colegi de la şcolile partenere din oraş, desfăşoară în această perioadă un proiect educativ menit să aprofundeze şi să extindă sfera de cunoştinţe teoretice şi practice privitoare la adoptarea unui mod de viaţă sănătos şi al unui comportament ecologic responsabil. Prieteni ai naturii vor fi cu precădere până în 30 aprilie, cât timp desfăşoară campania curăţeniei de primăvară cu activităţi practice-gospodăreşti în unitate şi în vecinătatea ei, cu expoziţii plastice şi concursuri de cultură generală, dar și după aceea, pentru că scopul este formarea unei conduite favorabile faţă de mediul ambiant.

„Ecologia nu este doar o ştiinţă, ci şi un concept de viaţă. A trăi într-un mediu curat şi sănătos trebuie să se înveţe încă de la o vârstă fragedă. Şcoala, biserica, familia şi întreaga societate sunt chemate să oprească distrugerea naturii, să ,,domesticească” omul, să-l împace cu natura şi să-l reaşeze în natură. A respecta natura, a o înţelege şi a o iubi trebuie să devină o trăsătură de caracter”, se argumentează în proiectul educativ, cu trimitere la un proverb chinezesc: „Dacă te gândeşti la ziua care va urma, ia-ţi mâncare. Dacă te gândeşti la anul care va urma, plantează un copac. Dacă te gândeşti la secolul care va urma, educă copiii”.

Din echipă fac parte: prof. Gabriela Rusu (director), Szekely Emese (director adjunct), consilierul educativ Tatiana Silveșan, prof. Kinga Lăpușan, asistentul social Cosmina Huciu și instructor educativ Kozics Timea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]