CSM Bistriţa primeşte doar 10% din cât a cerut de la Consiliul Judeţean

Clubul Sportiv Municipal Bistriţa ar urma să primească de la bugetul judeţului suma de 35.000 lei, dacă proiectul de hotărâre iniţat de vicepreşedintele CJ, Dorin Popescu, va fi adoptat de plenul forului judeţean. Fondurile vor fi folosite pentrui organizarea unor competiţii de interes naţional şi pentru participarea sportivilor legitimaţi la CSM Bistriţa la competiţii naţionale şi internaţionale. Banii de la Consiliul Judeţean reprezintă circa 10% din suma solicitată de clubul sportiv pentru echipamente, medicaţie sportivă şi fond de premiere şi onorarii.
„CSM Bistriţa este cea mai mare structură sportivă a judeţului, în cadrul nostru activând zece secţii pe ramură de sport, şi anume, atletism, box, culturism, gimnastică artistică, haltere, handbal, schi fond – biatlon, sanie, tenis de masă şi radio amatorism, având legitimaţi un număr de 170 sportivi şi 86 nelegitimaţi. Dintre aceştia, 90 sportivi beneficiază de masă, cazare, susţinătoare de efort şi indemnizaţii sportive. În anul 2012, clubul a fost reprezentat la Jocurile Olimpice de la Londra de cinci sportivi, reuşind, în premieră, obţinerea unei medalii olimpice prin Răzvan Martin – haltere, locul III la categoria 69 kg. Pe lângă această medalie, clubul a mai obţinut, în 2012, 21 medalii la Campionatele Europene şi Mondiale, la diferite ramuri sportive şi categorii de vârstă, precum şi un număr de 175 medalii naţionale. Pentru menţinerea activităţii şi a performanţelor şi în anul 2013, cel puţin la nivelul anului trecut, avem rugămintea de a ne sprijini financiar cu suma de 300.000 lei”, precizează directorul Adrian Moldovan în cererea către CJ B-N.
În documentaţia transmisă, pentru acest an, CSM Bistriţa îşi propune să obţină 167 medalii la competiţii naţionale (dintre care 75 la haltere şi 31 la tenis de masă), dar şi 8 medalii la Campionatele Mondiale (tenis de masă, haltere, box şi gimnastică), 4 la Campionatele Europene (gimnastică şi haltere) şi 4 la Balcaniadă (atletism şi tenis de masă).
De suma de 20.000 lei ar urma să beneficieze şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal, pentru promovarea fotbalului judeţean în competiţiile naţionale şi internaţionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5