La un sfert de secol de activitate a CSM Bistriţa,

Flori şi medalii de excelenţă pentru campioanele bistriţene

Cornel Ciocan

Raoul Zanca, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud, a acordat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă găzduite de Instituţia Prefectului, “MEDALII DE EXCELENŢĂ” pentru cele trei sportive premiate la Campionatul European de Tenis de Masă, competiţie găzduită de localitatea Kazan (Rusia), la mijlocul lunii iulie.

Bernadette Szocs – campionă europeană la junioare I, în atât în proba de simplu, cât şi de dublu şi medaliată cu argint pe echipe, Andreea Clapa şi Andreea Roşca - locul III cu echipa la junioare I sunt cele trei sportive evidenţiate de DJST BN, “pentru rezultatele deosebite obţinute în marile întreceri sportive intenaţionale, ambasador de nădejde al meleagurilor Bistriţei şi Năsăudului în lumea internaţională a sportului”.

Doar Berni Szocs, aşa cum îi spun apropiaţii, a fost prezentă la decernarea acestor distincţii, însoţită de antrenorul Marian Filipaş, şi de către directorul Maria Rus de la CSM Bistriţa, club la care tenismena este legitimată. Vizibil emoţionată, tânăra campioană a vorbit despre ambiţia şi perseverenţa de care a trebuit să dea dovadă pentru a accede pe prima poziţia a podimului, mai ales că etapa de pregătire a fost marcată de o accidentare.

Evenimentul a fost organizat şi în contextual sărbătoririi a 25 ani de la înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Bistriţa (continuatorul CS Gloria constituit în 1973), sfert de secol în care clubul a fost reprezentat la Jocurile Olimpice de 17 sportivi şi a avut un număr de 912 componenţi ai loturilor naţionale. În cifre, cei 25 ani de activitate înseamnă câştigarea a opt medalii la Campionatele Mondiale, 127 la 127 la Campionatele Europene şi peste 3700 medalii la competiţiile naţionale şi în Cupa României.

Dincolo de date statistice, vorbim de oameni care au făcut performanţă - Traian Cihatean, Paul Totoczcoi, Tiberiu Karaffa, Szocs Kalman, Fătu Ovidiu, Mărioara Munteanu, Răzvan Martin, Marius Gâscan, Gabriel Sâncraian, Stănel Stoica, Eugen Chivu, Constatin Chiru, Claudiu Hegheduş - Haltere, Mihaela Steff, Adrian Crişan, Szocs Bernadette,Szocs Hunor, Mihail Sargu - tenis de masă, Nadia Sângeorzan, Ovidiu Tat, Ana Mirela Ţărmure, Felicia Ţilea, Crina Someşan, Maria Rus - atletism, Ovidiu Cherecheş şi Paula Lăcătuş – box, Cristian Russ - culturism, Marius Berbecari, Cristian Bataga – gimnastică, Pavel Marina şi Mihaela Manea - radioamatorism, Rodica Drăguş, Monica Lăcătuş, Mihaela Purdea şi Petrică Hogiu – schi.

În marea performanţă, au fost îndrumaţi de valoroşi antrenori, precum Nicolae Lupan, Dragoş Mihali, Maria Ciobanică, Ioan Zanca, , Neculai Stoensecu, Niculae Zăpârţan, Augustin Pop, Liviu Pop, Ioan Vug, Adrian Ianculescu, Andrei Karaffa, Ioan Morari, Mugur Saranciuc, Adrian Miholca, Ştefan Berbecar, Alexandru Pop, Marian Filipaş. Gheorghe Bozga şi Dorin Moruţan.

Şi pentru că “marile speranţe” se leagă de viitor, CSM Bistriţa se poate lăuda deja cu nominalizarea a şase sportivi în delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Gimnaştii Marius Berbecar şi Cristian Bataga, halterofilii Răzvan Martin, Marius Gâscan şi Gabriel Sâncrăian şi jucătorul de tenis de masă Adrian Crişan sunt cei care vor aduce GLORIE Bistriţei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5