Cum alegem sistemul de supraveghere video pentru afacerile mici sau medii

Majoritatea persoanelor care isi deruleaza activitatea in mediul comercial se gandesc la un moment dat sa acorde mai multa atentie afacerii lor si decid sa implementeze in cadrul locatiei respective un sistem fiabil de supraveghere video, dar si tehnologii complementare acestora, precum detectorii de miscare si sistemele de alarma. Daca afacerea dumneavoastra este una de mici dimensiuni avantajul este ca nu trebuie sa va raportati la niste costuri initiale exorbitante, ci sa alegeti exact tehnologia care se pliaza cel mai bine pe profilul ariei perimetrale pe care urmeaza sa o monitorizati.

Cel mai adesea, cerintele pentru un magazin zonal sunt destul de restranse, dimensiunea spatiului in care se desfasoara activitatea comerciala depasind rareori suprafata de douazeci de metri. Cadrul restrans este divizat in cateva zone principale de interes: aria in care se desfasoara comertul propriu- zis, spatiul in care sunt depozitate produsele comercializate, zona principala in care circula potentialii clienti si spatiul destinat angajatilor. Inainte de a dezbate cerintele impuse in achizitia unor sisteme de supraveghere video trebuie sa amintim faptul ca aveti nevoie de un buget care sa se indrepte spre cumpararea unui sistem de alarma, aici lucrurile fiind suficient de liniar trasate.

Obiectivul principal este ca sistemul o data declansat sa reuseasca sa se faca auzit, dar si sa reactioneze doar la acei stimuli pertinenti, nu la orice zgomot sau vibratie total independenta de un act de vandalism. Cel mai facil este sa va ghidati dupa pozitionarea magazinului dumneavoastra si sa stabiliti cat de aproape se situeaza acesta de un flux social important. Daca magazinul este asezat la strada, alaturi de multe alte puncte urbane de interes: banci, institutii de invatamant sau mari centre comerciale, puteti implementa un sistem accesibil, insa "semipermeabil". Pe de alta parte, daca locatia este izolata de activitatea sociala este de preferat sa mizati pe sisteme alarma puternice, sesizabile de la distante foarte mari.

Lucrurile sunt destul de liniare si in cazul sistemului de supraveghere video, pentru o suprafata atat de redusa fiind suficient un numar situat intre patru, repectiv opt camere de supraveghere. Una dintre acestea se va monta deasupra usii principale de acces, pentru ca urmatoarele sa fie distribuite in celelalte puncte de interes: in apropierea casei de marcat si a sertarelor cu bani, langa vitrinele cu marfa sau in depozit. Exceptand camerele nisate asupra unui anumit obiectiv sunt necesare si cele panoramice, menite sa acopere intregul perimetru.

Componentele principale ale unui sistem de supraveghere sunt DVR-ul stand alone si camerele de monitorizare. Tehnologia DVR-ului trebuie sa fie medie pe scara perfomantelor, insa camerele au nevoie de anumite trasaturi pentru a va asigura gradul de confort si siguranta de are aveti nevoie. In primul rand, calitatea imaginior preluate trebuie sa fie una incontestabila, de cele mai multe ori fiind suficiente cateva cadre pentru a stabili fata infractorilor sau schimburile de bani care au fost efectuate inafara legii. De asemenea, dispozitivele trebuie sa se plieze pe gradul de luminozitate din incaperea respectiva, in categoria afacerilor mici si medii ajungand deopotriva barurile, saloanele de coafura sau micile reprezentante comerciale.

Nu uitati de unghiul de vizualizare care trebuie sa fie suficient de amplu, dar si de capacitatea de marire a imaginii in punctele de interes amintite mai sus: casa de marcat sau intrarea principala. Trebuie sa acordati atentie egala tuturor componentelor din cadrul acelor sisteme de supraveghere video pe care doriti sa le aveti mult timp de acum in colo in cadrul spatiului dumneavoastra, fie ca vorbim despre un minibar sau un market mai restrans. Un ultim detaliu semnificativ este reprezentat de alegerea unor camere video care pot rezista fara doar si poate la actiunea coroziva a factorilor externi, mai ales daca vorbim despre acelea montate la exterior.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5