Care sunt principalele tipuri de sisteme de supraveghere video ce pot fi achizitionate?

Daca in trecut supravegherea video era o necesitate doar pentru institutiile publice, astazi este aproape vital pentru orice posesor de locuinta. Un astfel de sistem ofera siguranta si ofera un control cat mai mare asupra bunurilor.

Achizitia sistemului perfect poate sa fie dificila, insa, mai ales pentru persoanelor care nu sunt tocmai tehnice si care nu stiu cu exactitate ce trebuie sa ia in considerare pentru a alege cea mai buna solutie.

In primul rand, trebuie sa fie cunoscute componentele unui sistem de supraveghere video, care sunt urmatoarele:

  • DVR. Este partea centrala a sistemului.
  • Camerele de supraveghere. Sunt elementele care capteaza imaginile si le trimit mai departe.
  • Monitorul. Este elementul care inchide intreaga retea, oferind imaginile.
  • Cablurile. Au si ele o importanta uriasa.
  • Alimentarea. Sursa de alimentare poate sa fie si ea esentiala pentru un sistem complet functional.
  • HDD-ul. Este componenta pe care sunt inregistrate imaginile si care poate creste flexibilitatea intregului sistem.
  • Odata ce se cunosc componentele, se pot descoperi tipurile de sisteme, in functie de necesitati.

Cate tipuri de sisteme de supraveghere video exista?

Pe www.comod.ro pot fi descoperite mai multe tipuri, care sa se muleze perfect pe necesitatile utilizatorilor:

Sisteme de supraveghere de zi sau de noapte. In functie de modul de functionare, aceste sisteme pot fi destinate perioadei luminoase a zilei sau pot fi destinate noptii. Cele de zi sunt ceva mai simple, in timp ce varianta de noapte re mai multe caracteristici interesante, cum ar fi infrarosul sau posibilitatea de control al intensitatii luminii.

Sisteme digitale sau analogice. Modul de prelucrare a semnalului poate sa decida si el doua tipuri de sisteme de supraveghere. Cele digitale sunt cele mai moderne si reusesc sa ofere imagini excelente, insa sunt si ceva mai costisitoare, in timp ce varianta analogica este varianta clasica si poate sa fie achizitionata cu sume foarte mici.

Sisteme wireless sau cu fir. Conectivitatea poate sa decida si ea doua tipuri de sisteme de supraveghere. Solutia wireless este mai moderna si ceva mai flexibila, insa cei care doresc sa mearga pe varianta de buget, pot alege intotdeauna o solutie cu fir.

Sisteme de interior sau de exterior. Nu in ultimul rand, diferentierea se face si in functie de zona pentru care sunt destinate sistemele. Cele de interior au o rezistenta scazuta la diversi factori externi, in timp ce varianta de exterior este mult mai rezistenta la capriciile vremii. Exista o multime de camere de supraveghere care pot face fata la temperaturi extreme, intre -20 de grade Celsius si 120 de grade Celsius.

Alegerea sistemului perfect trebuie sa se faca in prezenta unui profesionist, care poate sa faca si o analiza a spatiului supravegheat, in asa fel incat sa poata decide unde vor fi instalate camerele. Un sistem de supraveghere ales cu neatentie sau instalat cu neatentie, se poate dovedi ineficient, deci automat, este o achizitie inutila.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5