Cum alegi cel mai bun boiler electric - recomandările profesioniştilor

Boilerele electrice reprezintă alternativa ideală a instalării unei centrale termice. Desigur, fiecare boiler va trebui să respecte standardele de siguranţă, performanţe şi eficienţă maximă, motiv pentru care alegerea unui astfel de echipament trebuie să fie una foarte bine documentată.

            Chiar dacă românul se consideră priceput la toate, atunci când vine vorba de alegerea unor echipamente pentru care nu se fac investiţii adesea, trebuie ţinut cont de opinia specialiştilor. Shop Einstal - magazin online reprezentativ pentru segmentul de instalaţii termice şi sanitare - ne oferă câteva recomandări şi criterii de bază ce trebuie avute în vedere la alegerea unui boiler electric.

            Tip şi dimensiuni

            Gama de boilere electrice disponibile atât pe piaţa online cât şi în cadrul magazinelor fizice include echipamente în modele variate, cu dimensiuni diverse.

            Proprietarii de locuinţe ce aleg soluţia unui boiler pot fi astfel puşi în încurcătură. Există modele verticale dar şi orizontale, cu montaj deasupra sau dedesubtul chiuvetei, ori care pot fi instalate aparte de variantele standard de montare. Pentru a evita astfel de confuzii, doritorii trebuie să cunoască în primul rând locul în care va fi montat boilerul. Respectivul spaţiu trebuie măsurat corespunzător şi abia apoi se va putea alege modelul potrivit.

            Volumul boilerului electric

            Capacitatea unui boiler electric porneşte de la 5 litri şi poate ajunge la 300 sau chiar 500 litri. Creşterea capacităţii duce implicit şi la dimensiuni mai ridicate, motiv pentru care specialiştii Shop Einstal recomandă alegerea volumului boilerului electric ţinând cont atât de dimensiuni, cât şi de necesarul de consum.

            În cazul familiilor mai numeroase, ori în situaţia în care există mai mulţi consumatori, un boiler cu o capacitate de 5 sau 10 litri poate fi insuficient. Pentru astfel de situaţii, recomandarea specialiştilor este instalarea unui boiled cu volum minim de 50 litri, care nu are dimensiuni foarte mari şi care poate fi montat uşor.

            Puterea boilerului

            Un astfel de criteriu este obligatoriu de avut în vedere atunci când se face o selecţie din gama diversificată de boilere electrice. Pe acelaşi principiu după care funcţionează orice aparat electrocasnic, boilerul electric este cu atât mai eficient cu cât are şi puterea mai mare.

            În funcţie de necesităţi, boilerul va fi ales astfel după putere, după volum şi timpul de încălzire a apei. Cu cât este şi puterea mai mare, cu atât şi apa va fi încălzită într-un timp mai scurt.

            O serie de parametri suplimentari trebuie de luat de asemenea în calcul, dacă se alege soluţia unui boiler electric. Mai trebuie astfel cunoscute detalii precum temperatura maximă de încălzire a apei, existenţa unei funcţii eficiente de control a temperaturii, dar şi prezenţa elementelor şi sistemelor de protecţie încorporate, pentru siguranţa în utilizare, inclusiv la furtunuri şi robinete.

            Nehotărârea asupra celui mai eficient boiler electric este înlăturată, odată ce se urmează aceste recomandări oferite de specialiştii Shop Einstal. Orice proprietar poate face astfel cea mai bună alegere. Pentru documentare şi detalii suplimentare, doritorii pot să acceseze şi pagina magazinului de instalaţii termice şi sanitare, la adresa www.shop-einstal.ro.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5