Cum obții venit pasiv din cripto investiții?

Un mare avantaj al pieței criptografice constă în faptul că aceasta oferă mai multe modalități și mai multe instrumente diverse prin care pot fi obținute profituri. Astfel, deținătorii de criptomonede nu se limitează doar la veniturile obținute din creșterea valorii la activele pe care aceștia le-au achiziționat anterior. De ceva timp, crypto investitorii au identificat și alte modalități de a obține câștiguri, inclusiv și venituri pasive. În acest articol descriem câteva modalități de bază prin care poți obține venituri pasive pe piața criptografică.

Crearea unui crypto depozit

Unele platforme de Exchange au mers pe principiul de funcționare a băncilor tradiționale. Aceste platforme își formează oferta de cryptomonede din fondurile atrase de la utilizatorii interesați să-și depoziteze fondurile în schimbul unei remunerări (de obicei, sub formă de dobândă). Acesta este avantajul pe care îl obține persoana care depozitează fonduri. Avantajul platformei de schimb constă în faptul că, prin atragerea de fonduri, crește considerabil indicatorul de lichiditate a platformei.

Depozitele de obicei sunt de 2 tipuri - cu rată fixă și cu rată flotantă, ca și în cazul băncilor tradiționale, de fapt. Cu cât mai mare este termenul depozitului, cu atât mai mare este rentabilitate pe care o va obține cel care a decid să-și depună fondurile.

Totodată, este necesar de menționat că există o mare diferență dintre depozitele bancare tradiționale, și cele crypto. Luând decizia de a face o depunere sub formă de crypto, deținătorul de fonduri își asumă anumite riscuri, mai mari decât cele în cazul depozitelor bancare tradiționale. Principalul risc în acest sens constă în faptul că fondurile nu vor mai fi stocate în portofelul proprietarului, ce în portofelul platformei.

Oferirea de împrumuturi

Depozitele nu reprezintă unica modalitate prin care îți poți plasa fondurile cu scopul de a obține recompensă sub formă de dobândă. Există anumite platforme descentralizate (Maker, Compound, Aave) și centralizate (Nexo, Crypto) prin intermediul cărora poți oferi criptomonedă în împrumut, în schimbul unei rate de dobândă. De cele mai multe ori, rata de dobândă nu este una fixă. Aceasta se poate modifica în funcție de volumul de criptomonede disponibile într-o perioadă anumită de timp pe platformă.

Deseori, acest tip de investiție pasivă oferă o rată de dobândă mai mare, dar presupune și riscuri mai mari. Este vorba despre riscul de a oferi împrumuturi fără scrupule și a pierde fondurile din cauza nerambursării de împrumut. Un alt risc, care, de fapt, este aferent fiecărei modalități de investiție pasivă este cel de spargere de fonduri de către hackeri. Precum am menționat mai sus, odată ce decizi să utilizezi o platformă pentru a oferi împrumuturi, fondurile tale deja se vor păstra în portofelul acestei platforme, ceea ce nu îți oferă garanții de securitate similare cu cele oferite de un portofel hardware, de exemplu. 

Miză

O altă modalitate de a obține venituri pasive constă în stocarea monedelor pe algoritmul Dovadă de Miză (PoS). Această stocare contribuie la operabilitatea blockchain-ului, iar utilizatorii care au decis să facă aceste depuneri sunt remunerați.

O modalitate populară de a obține câștiguri pasive prin utilizarea acestei metode este oferirea criptomonedei operatorului de noduri. O altă modalitatea constă în crearea propriului nod. Este necesar de menționat că această modalitate este una mai complicată. Astfel, ai nevoie de anumite abilități tehnice pentru a merge pe această abordare. Totodată, mizarea prin intermediul propriului nod este considerată mai sigură, dar și mai profitabilă decât prima modalitatea pe care am descris-o.

Destul de multe platforme de schimb oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a crea mize. Dobânda nu este una fixă și este mai mică decât cea în cazul oferirii de crypto împrumuturi. Totodată, această modalitate de depunere a fondurilor se consideră una mai sigură. În același timp, riscul ca o platformă online să fie hackuită rămâne existent, de aceea este important să conștientizezi și să-ți asumi acest risc investițional.

        

Concluzie

Un mare avantaj al veniturilor pasive constă în faptul că nu este nevoie să investești timp într-un mod regulat pentru a obține venituri. Totodată, o asemenea investiție este una mai puțin rentabilă decât același trading cu crypto, deși tradingul este mai riscant din punct de vedere investițional, instrumentele de câștig pasiv par a fi mai vulnerabile din punct de vedere tehnic. Astfel, în cazul în care ai nevoie de un ritm de creștere mai rapid a activelor, nu ezita să începi să tranzacționezi pe Crypto Engine - platforma cu care vei genera profit!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5