Cum îți păstrezi bitcoinii în siguranță?

În era digitală, securitatea fondurilor este primordială, indiferent dacă este vorba despre fonduri deținute în valută tradițională, sau despre cele deținute în crypto. Cu cât mai prudentă va fi abordarea ta în acest sens, cu atât mai multe riscuri aferente vei reuși să eviți. În acest articol prezentăm câteva sfaturi care te vor ajuta să crești nivelul de securitate a fondurilor BTC pe care le deții.

Ai grijă ce servicii și platforme online utilizezi

Odată cu popularitatea bitcoinurilor, a crescut și numărul platformelor online care oferă anumite servicii legate de depozitarea și tranzacționarea BTC. Respectiv, odată ce a crescut numărul acestor platforme, a devenit mai dificil să alegi o platformă care va fi reputabilă și sigură. În ceea ce privește utilizarea serviciilor online legate de bitcoini și alte criptomonede, majoritatea utilizatorilor se confruntă cu 2 mari probleme: 

            platforme reputabile, dar cu anumite neajunsuri în ceea ce presupune securitatea fondurilor și păstrarea datelor cu caracter personal. În cazul unei asemenea platforme fondurile tale nu vor fi răpite, dar din cauza anumitor scăpări la capitolul securității, dacă nu fondurile propriu-zise, atunci cel puțin datele tale personale pot ajunge în mâinile terților.

            platforme-fake, deseori copii a unor platforme reputabile. Odată ce ai avut ghinionul să te înregistrezi pe o asemenea platformă, securitatea fondurilor tale se pune sub semn de întrebare. Asemenea platforme supraviețuiesc foarte puțin și, de fapt, reprezintă doar un instrument prin care escrocii intră în posesia fondurilor ce nu le aparțin. Anume din acest motiv, este foarte important să analizezi dacă platforma pe care urmează să te înregistrezi dispune de toate certificările și licențele necesare.

Per general, pentru a exclude orice tip de risc, îți recomandăm să minimizezi numărul de servicii și platforme online pe care le utilizezi pentru a tranzacționa, converti și stoca criptomonedele. Portofelele crypto, cu siguranță, le poți folosi.

 

Back-up pentru portofelul tău

Întrucât circumstanțele sunt diverse și imprevizibile, este important să faci back-up regulat portofelului tău. Ce avantaj îți oferă acest lucru? Un back-up regulat te ajută să-ți protejezi portofelul și fondurile atât de la unele erori tehnice a dispozitivelor de calcul, cât și de anumite erori cauzate de factorul uman. Astfel, indiferent de ce nu s-ar întâmpla, un back-up regulat îți va servi o slujbă bună în cazul în care vei avea nevoie să-ți restabilești portofelul.

Criptați copiile de rezervă ale rețelei

Orice copie de rezervă stocată în rețea este extrem de vulnerabilă la fraudatori. Chiar și un computer conectat la o rețea este vulnerabil la viruși. Prin urmare, ar trebui să criptați toate copiile de rezervă accesibile din rețea.

Folosiți mai multe locuri sigure

Singura copie de rezervă nu este foarte sigură. Dacă aveți mai multe copii de rezervă, atunci evenimentele neplăcute care împiedică restaurarea portofelului nu vă vor afecta. Puteți utiliza diferite tipuri de suporturi, cum ar fi unități flash, hârtie și CD-uri.

Faceți backup regulat

Trebuie să faceți o copie de rezervă în mod regulat a portofelului pentru a vă asigura că orice modificare recentă a adresei bitcoin și orice nouă adresă bitcoin pe care ați creat-o sunt incluse în copia de rezervă. În curând, toate aplicațiile vor începe să utilizeze portofele, care trebuie făcute doar o copie de rezervă.

Setează orice dispozitiv de pe care accesezi fondurile crypto

       Orice dispozitiv pe care îl folosești este expus anumitor riscuri, precum pierdere, furt. Anume din acest motiv este foarte important ca fiecare dispozitiv de pe care te loghezi să fie securizat printr-o parolă. Chiar și în cazul în care îl vei pierde, vei putea fi sigur că fondurile tale sunt în siguranță.

       Majoritatea dispozitivelor permite, cel puțin, setarea codului PIN. Îți recomandăm ca acest cod PIN să conțină un număr maxim de cifre, astfel încât să fie cât mai complicat de ghicit acest cod. Totodată, în prezent, majoritatea platformelor de tranzacționare bitcoin și crypto securizează conturile utilizatorilor săi prin autentificare dublă.

Nu partaja cheia privată a portofelului tău

Cheia privată oferă acces și control absolut asupra fondurilor tale. Anume această cheie denotă drepturile de proprietate asupra portofelului, de aceea, este important să păstrezi combinația criptată în secret, fără a o partaja terților. Chiar și atunci când urmează să recepționezi un transfer BTC sau în altă crypto, oferă plătitorului doar cheia publică - aceste date sunt suficiente pentru a face tranzacția.

Concluzie

Odată ce ai cumpărta bitcoini sau orice altă criptomonedă, trebuie să ai mereu grijă ca să-i ții în siguranță. Sperăm că acest articol ți-a oferit informații utile în acest sens. Investește în crypto cu Immediate Edge - platforma care îți păstrează în siguranță monedele digitale!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5