Ce nu trebuie să faci când cade Bitcoinul
Deși criptomonedele în ultima perioadă ne uimesc prin creșteri rapide și neașteptate, acestea, totuși, au și proprietate de a scădea în valoare. Când se întâmplă un asemenea lucru, este foarte important să acționezi rece, dar calculat. În vederea ultimelor colapsuri prin care a trecut bitcoinul, devine destul de relevantă întrebare despre cum procedezi atunci când acesta va scădea din nou? Ei bine, în acest articol nu îți vom spune cum să procedezi (pentru că nu există un model de comportament care va funcționa pentru toți), în schimb, îți spunem cum nu trebuie să faci nici într-un caz.
1. Nu converti bitcoinul în alte criptomonede care momentan sunt în creștere
Este important să înțelegi că, atâta timp cât nu ai convertit bitcoinu în fonduri fiat sau în alt criptomonedă, încă nu ai înregistrat pierdere. Totodată, dacă vei acționa în grabă, riști să convertezi bitcoinurile tale în altă criptomonedă, iar ulterior, cursul bitcoinului să revină la cel inițial sau și mai rău, să crească.
Plus la aceasta, în momentul în care o mare criptomonedă se află în cădere, apare fenomenul numit FOMO. FOMO este așa-zisul sindrom al pierderii și se manifestă prin faptul că mai mulți traderi fac acțiuni spontane și nechibzuite. Pentru a evita efecte negativ de acest tip, îți recomandăm să aștepți puțin - lucrurile bune necesită mai mult timp. În majoritatea cazurilor, creșterea este mai lentă decât căderea valorii.
2. Prezicerea limitei de jos - un lucru imposibil
Atunci când tranzacționezi pe o piață care se află în cădere, nu încerca să faci previziuni referitor la extremă de jos la care ar putea scădea prețul criptomonedei. Este imposibil să ghicești cu exactitate limita de preț atât minimă, cât și maximă. Dacă ar fi posibil, tranzacționarea de crypto (la fel precum orice tip de tranzacționare) nu ar mai avea rost. Plus la aceasta, dacă un asemenea lucru ar fi posibil, jucătorii mari pur și simplu ar face speculații pe piața crypto - ar vinde volume mari de BTC așteptând ca prețul să scadă, iar apoi ar achiziționa crypto la un nou nivel de preț - mult mai mic.
Plus la aceasta, să nu uităm că piața criptografică este diferită de cea tradițională. Aici activele digitale sunt autoreglate printr-un sistem complex al blockchain-ului, ceea ce face și mai ireală opțiunea de a ghici limita de jos sau limita de sus a prețului la o anumită criptomonedă.
Totuși, dacă ai decis neapărat să joci pe un trend descendent, recomandarea noastră ar fi să cumperi totuși bitcoinuri la un anumit nivel de preț, mai jos decât prețul inițial. Cu siguranță, prețul ar putea scădea în continuare, dar cu aceeași probabilitate, ar putea să crească. Prin faptul că ai prins un trend descendent deja îți crești șansele de a obține profit din tranzacția respectivă.
3. Nu pierde timp pentru a urmări graficele neîntrerupt
Cu siguranță, odată ce urmărești graficele non-stop, ai mai multe șanse s prinzi un trend chiar în faza incipientă. Totodată, este important ca strategia ta de trading să privească dincolo de o banală analiză continuă a graficelor. Până la urmă, este important să înțelegi că graficul pe care îl vezi tu, îl văd și restul traderilor. Este important să identifici alte aspecte și instrumente prin care ai putea să te remarci și să fii mai bun decât ei. Doar așa poți câștiga.
Plus la aceasta, în prezent sunt disponibili numeroși boți care pot prelua misiunea deloc ușoară de a urmări graficile și de a face anumite acțiuni prestabilite. Astfel, dacă totuși dorești să ai control continuu asupra evenimentelor care se petrec pe piața criptografică, poți seta asemenea boți care cvr executa anumite operațiuni reieșind din regulile presetate de către tine. Astfel, economisești timp și energie pe care o poți investi în perfecționarea strategiilor de trading. Iar în cazul în care ești în căutarea unei platforme unde poți tranzacționa sigur și ușor Bitcoini, atunci Bitcoin Trader este ceea de ce ai nevoie!
Concluzie
Nici o criptomonedă nu este asigurată de la un trend descendent. Colapsurilor prin care a trecut recent Bitcoinul reprezintă o dovadă a acestui fapt. Anume din acest motiv este important să fii mereu pregătit pentru o nouă situația de acest tip, să cunoști ce trebuie să faci, și ce nu trebuie să faci categoric.
Comentarii
Mereti ma si nu mai umblati cu prostii din astea. Folositi voi banii care se afla in circuitul economic, liber si palpabil ... si nu mai credeti voi in inventzii de " smecheri "... care prostesc lumea lacoma !
Adaugă comentariu nou