Cum pregătești autoturismul înainte de vânzare? – O adevărată provocare!

Ai un autoturism prea vechi sau te-ai plictisit de acesta și vrei altul nou? Cu siguranță îți dorești să-l vinzi cât mai rapid și la un preț bun și pentru aceasta trebuie să găsești o metodă eficientă de a-l promova și de a-l prezenta cât mai bine, doar așa vei obține rezultatul dorit. Ce faci pentru aceasta? Poți face un video profesionist de promovare a autoturismului, care cu siguranță va fi mult mai interesant decât doar câteva fotografii puse pe un site de vânzări mașini, pe Internet. Înainte de a face un video și câteva fotografii obiectivul tău trebuie să fie pregătirea mașinii pentru a avea un aspect cât mai frumos, pentru că primaimpresie contează întotdeauna mai ales când vrei să vinzi ceva la un preț avantajos.

Cum pregătești mașina înainte de vânzare?

Dacă nu ai experiență sau nu știi nimic despre ce trebuie să faci pentru a vinde o mașină, poți cere sfatulsau ajutorul unui prieten care și-a vândut deja măcar o dată o mașină.

În primul rând trebuie să ospeli foarte bine pentru ca mașina să aibă un aspect îngrijit, să impresioneze cumpărătorul prin acest lucru încă de la început. Nu este vorba doar de o simplă spălare interior-exterior cum făceai de obicei, ci despre ospălare profesională a mașinii, care să cuprindă și o spălare la motor. Mai mult decât atât mașina ta va avea nevoie și de operațiuni de tip detailing auto Cluj și de un polish exterior pentru a cosmetiza micile imperfecțiuni sau defecțiuni ale caroseriei și ale vopselei acesteia. Prin astfel de tratamente se maschează micile zgârieturi și unele semne ce s-au produs în timp și care pot indica uzura mașinii (lucru care nu este de dorit având în vedere că vrei să vinzi mașina rapid și laun preț bun).

 

Interiorul mașinii trebuie să arate foarte bine îngrijit sau chiar impecabil. Dacă este necesar și îți permiți poți înlocui și tapițeria, mai ales dacă aceasta este foarte mult deteriorată. Pentru a îmbunătăți aspectul interiorului mașinii poți cumpăra covorașe sau preșuri auto noi, din cauciuc, pentru a le înlocui pe acelea vechi.

Foarte important este să rezolvi și eventualele probleme tehnice. Acestea chiar dacă nu sunt foarte grave contează să fie rezolvate cât mai bine, să nu existe niciun comentariu cu privire la starea tehnică a mașinii. De exemplu:

  • nu trebuie să ai niciun ștergător defect
  • nu trebuie să fie vreun cheder rupt sau desprins
  • verifică să nu ai vreun bec ars
  • să nu ai oglinda zgâriată
  • curăță petele de rugină