Cum să îngrijești și să cureți brățările din diferite materiale

Accesoriile pe care le alegem, fie ele bijuterii prețioase sau gablonțuri ori piese handmade, au nevoie de o îngrijire specifică, în funcție de materialul din care sunt confecționate. Astfel, le vom putea păstra ca noi, în ciuda trecerii timpului și a purtărilor repetate.

Curățarea periodică a accesoriilor se poate realiza cu produse special concepute, dar și prin metode accesibile oricui, acasă. Astăzi îți oferim o serie de sfaturi și secrete utile despre întreținerea brățărilor piele, din aur și argint, silicon sau oțel inoxidabil. 

Cum să ai grijă de brățările din piele 

Brățările de piele se numără printre cele mai cool accesorii vestimentare, pe care le poartă atât femeile, cât și bărbații. Ele conferă ținutelor un aer mai tineresc și sunt foarte confortabile, datorită flexibilității care caracterizează pielea naturală. 

Pentru ca bijuteriile tale din piele să-și păstreze calitățile estetice și texturale chiar și ani la rând, este nevoie să știi cum anume să le cureți. Ai în vedere că vorbim despre un material sensibil la apă, precum și la o serie de alți factori dăunători cu care ar putea intra în contact. Așadar, pentru a curăța o brățară din piele este suficient să îndepărtezi praful cu o lavetă uscată, moale, din microfibră, iar mai apoi să aplici un produs dedicat îngrijirii acestui material și să finisezi cu o cârpă curată. Evită depozitarea brățărilor de piele în lumina directă a soarelui, pentru a preveni deteriorarea lor. 

Cum cureți brățările din materiale prețioase 

Dacă în colecția ta de bijuterii se regăsesc și brățări realizate din aur și argint, folosește produse speciale de curățare și evită contactul acestora cu substanțe care le pot dăuna (cum ar fi bicarbonatul de sodiu sau oțetul).

Brățările din argint își pot recăpăta luciul natural dacă sunt lustruite cu o lavetă specială pentru bijuterii, iar pentru a scăpa de petele de negreală apărute ca urmare a oxidării le poți lăsa la înmuiat în apă călduță cu puțin detergent lichid de vase. Mai apoi, usucă-le foarte bine folosind o cârpă moale. 

Un alt sfat de care să ții cont este să păstrezi bijuteriile din aur și pe cele din argint separat, în cutii dedicate, deoarece argintul, fiind un material mai moale, se poate zgâria rapid. 

Ocazional, brățările obținute din materiale prețioase necesită și o curățare profesionale, la bijutier.

Cum se întrețin brățările din silicon 

Brățările din silicon sunt accesorii foarte populare, asta datorită prețului accesibil pe care îl au, dar și versatilității lor. Din păcate, acestea au și un mare minus, anume acela că adună foarte repede particulele de praf și murdăria, mai ales dacă vorbim despre accesoriile de culoare deschisă. Pentru a le curăța, folosește un burete moale ușor umed cu puțin săpun lichid de mâini. 

Dacă te confrunți cu pete dificile, utilizează o radieră pentru a le îndepărta.

Cum să ai grijă de brățările din oțel inoxidabil 

Bijuteriile din oțel inoxidabil necesită, la rândul lor, o îngrijire dedicată. În acest caz, regulile sunt destul de simple: curăță brățările cu ajutorul unui burețel umezit și bine stors și apoi usucă-le cu un prosop curat. Pentru a te bucura de cât mai multe purtări, accesoriile confecționate din oțel inoxidabil trebuie ferite de umezeala în exces. 

De asemenea, dacă vrei să estompezi zgârieturile de pe suprafața acestora, folosește întotdeauna un agent de curățare pentru metale. 


Indiferent de materialul din care sunt realizate, pentru a le păstra un timp cât mai îndelungat, evită purtarea brățărilor în timpul activităților casnice de menaj (cum ar fi spălatul vaselor), precum și contactul acestora cu substanțe chimice care le-ar putea afecta aspectul. 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5