Cum să-ți pregătești mașina pentru vremea rece

Chiar dacă am intrat în sezonul rece, temperaturile nu au scăzut încă atât de mult încât să consideri că ai fost luat pe nepregătite. Ca să aștepți liniștit sărbătorile și zăpada, iată care sunt principalii pași de urmat pentru a te asigura că ai o mașină pregătită să înfrunte cu brio temperaturile scăzute, ploile și ninsoarea și, odată cu ele, condițiile dificile de trafic.

Schimbă cauciucurile

Acesta este poate primul pas pe care trebuie să îl faci înainte de a veni vremea rece. Nu aștepta ca primii fulgi să creeze cozi interminabile la vulcanizări. Dacă nu ai cauciucuri all season, echipează-ți cât mai repede mașina cu anvelope de iarnă pentru a sta liniștit știind că circuli în siguranță și legalitate.

Ține mașina curată

Urmărește prognosticul vremii pentru a intra în sezonul rece cu mașina spălată și cerată. Sarea presărată pe drum are cu adevărat rezultate în ceea ce privește menținerea asfaltului cât mai puțin alunecos posibil. Cu toate acestea, sarea este extrem de corozivă și poate deteriora serios vopseaua de pe caroseria mașinii. Mașinile noi sau care au vopseaua intactă nu riscă să fie corodate, însă dacă există fie și cea mai mică urmă de rugină, din cauza sării zona afectată de rugină se poate mări considerabil.

  • Pentru a preveni acest lucru pe cât posibil, recomandarea este să speli cât mai des mașina și să o ceruiești. Prin spălare elimini sarea care se acumulează pe mașină iar ceara protejează vopseaua de murdărie, pietricele și zăpadă.

Verifică lichidul de parbriz și ștergătoarele

Dacă încă ai lichid de parbriz din vară rămas în rezervor este indicat să îl completezi cu lichid de iarnă înainte ca temperaturile să scadă prea mult. În caz contrar, lichidul poate îngheța în rezervor și, pe lângă faptul că nu o sa poți să cureți parbrizul, există și riscul ca recipientul să crape.

  • De asemenea, este bine să verifici în ce stare se prezintă ștergătoarele pentru a te asigura că intri în sezonul rece cu o vizibilitate bună. Este suficient că se instalează ceața, că e lumină cenușie, că plouă, că ninge sau că se întunecă târziu - măcar parbrizul să fie curat pentru a nu-ți obtura și mai mult vizibilitatea.

Mergi cu mașina la service

Înainte de a intra în sezonul rece, cel mai indicat este să efectuezi ceea ce se cheamă revizia sau verificarea de iarnă. În cadrul acesteia se verifică mașina la modul general pentru a te asigura că nu ai parte de surprize neplăcute. Printre verificări se numără următoarele:

  • se verifică bateria, mai ales că pe vreme rece aceasta este mult mai solicitată;
  • se verifică semnalele luminoase și farurile. Pe timp de iarnă este bine să te asiguri că toate acestea funcționează corespunzător pentru a putea fi observat pe șosea;
  • se verifică frânele, cu atât mai mult cu cât asfaltul este alunecos este esențial să poți frâna fără probleme;
  • se verifică sistemul de încălzire.

După cum observi, toate acestea sunt verificări extrem de importante așa că, dacă nu ai apucat să mergi cu mașina la service, te poți programa pentru o revizie auto online. Mai multe service-uri autorizate oferă această opțiune, printre care și revizieonline.ro.

Echipează mașina de iarnă

Asigură-te că ai în mașină ceea ce se numește kit de urgență, pentru a nu fi prins nepregătit de situațiile dificile. În cazul în care rămâi înzăpezit pe undeva, este bine să ai la tine apă, mâncare, o pătură și un încărcător de telefon. Pe lângă acestea e bine să nu-ți lipsească o lopată, racletă de geamuri, cablurile jumper, o pereche suplimentară de mănuși și o căciulă.

  • Verifică să ai în stare perfectă roata de rezervă și triunghiul reflectorizant iar trusa medicală să fie în termenul de valabilitate.

Ai grijă de mașina ta chiar și atunci când nu circuli cu ea

Urmează perioada sărbătorilor și a concediilor când poate nu vei circula zilnic cu mașina. În aceste situații este bine să o protejezi cât poți de mult. Dacă nu ai posibilitatea să o ții într-un garaj, ia în considerare să investești într-o husă auto. Aceasta va proteja mașina de vremea urâtă, de gheață și zăpadă.

  • Totodată, dacă știi că urmează să lipsești o perioadă mai lungă de timp, mai ales pe vreme rece, lasă cheile unui prieten sau unei rude pentru a porni mașina periodic. Acest lucru aduce numai beneficii asupra motorului și a bateriei.

În concluzie, este relativ simplu să ai o mașină pregătită corespunzător pentru iarnă și nici nu necesită cele mai mari investiții din partea ta. Tot ce trebuie să faci este să te organizezi astfel încât toată luna decembrie să te preocupe numai cumpăratul cadourilor și planificarea vacanței!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5