De ce are mașina ta nevoie în perioada anotimpului rece? Iată câteva recomandări…

Dacă ești conducător auto, ști că în fiecare an, pe lângă cadourile pe care le iei membrilor familiei, trebuie să iei în calcul și nevoile mașinii. Cumva, a devenit și ea un membru al familiei. Sunt câteva lucruri de care mașina ta are nevoie odată cu venirea anotimpului rece, de care trebuie neapărat să te ocupi.

Chiar dacă costurile de mentenanță a unei mașini pot fi uneori destul de costisitoare, unele lucruri sunt necesare și importante pentru mașina ta.

Iată câteva lucruri de care mașina ta are nevoie în perioada anotimpului rece:

1. Lichid pentru curățarea parbrizului

Vara este recomandat să folosești un lichid pentru curățarea parbrizului care îndepărtează praful și insectele care se acumulează pe suprafața mașinii, iar iarna este recomandat să folosești un lichid pentru curățarea parbrizului cu punctul de îngheț la minimum -20°C sau chiar -40°C, dacă este nevoie.

Dacă te gândești să îți diluezi lichidul pentru curățarea parbrizului, nu face acest lucru, doar vei umple rezervorul cu bacterii. Lichidul pentru curățarea parbrizului trebuie introdus în formă nediluată, pentru a se menține densitatea optimă și pentru a păstra punctul de fierbere potrivit. 

Este important să îți schimbi lichidul pentru curățarea parbrizului în funcție de condițiile meteorologice, deoarece iarna, dacă nu folosești un lichid pentru curățarea parbrizului adecvat riști ca acesta să înghețe și să fisureze rezervorul. De asemenea, dacă alegi un lichid pentru curățarea parbrizului de o calitate inferioară, riști să apară zgârieturi pe parbriz, din cauză că lichidul nu îndepărtează complet impuritățile.

2. Anvelope

Știai că este recomandat să îți schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă atunci când temperaturile scad sub 7°C? Acestea au fost proiectate special, pentru a oferi atât o aderență și o frânare mai bună în condiții meteo nefavorabile, precum gheață, polei, zăpadă, cât și o mai bună siguranță. Verifică modelele de anvelope recomandate iarna și alege exact modelul potrivit mașinii tale, în funcție de dimensiuni, consultând cartea de identitate a mașinii. Atunci când alegi anvelopele ia în considerare lățimea și înălțimea anvelopei și, de asemenea, și dimensiunea jantei. Pe anvelope-oferte.ro găsești o gamă largă de variante.

Se recomandă să optezi pentru anvelope de vară vara și pentru anvelope de iarnă iarna, dar poți opta, de asemenea, și pentru anvelope all season dacă nu vei circula cu mașina în zone în care sunt predominante ninsorile abundente sau temperaturile foarte ridicate, dar ia în considerare că acestea au o aderență mai scăzută, iar distanța de frânare este mai mare. Într-adevăr, faptul că nu va mai trebui să schimbi anvelopele de două ori pe an reprezintă un avantaj, deoarece vei avea costuri mai reduse.

Chiar dacă aceste lucruri sunt destul de costisitoare, sunt foarte importante pentru siguranța ta și pentru a avea o întreținere potrivită a mașinii tale. Dacă anvelopele sunt calitative, iar stilul de conducere al șoferului este adecvat, acestea pot rezista ani de zile. Când alegi lichidul pentru curățarea parbrizului sau anvelopele, ia în considerare aceste aspecte și alege exact ceea ce ai nevoie. Bucură-te de călătorii sigure cu mașina.

Sursa foto: freepik.com


 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5