Cum se va face accesul persoanelor în instituțiile publice, inclusiv la Instituția Prefectului!

Vă aducem la cunoștință că, începând cu data de 24 octombrie 2021, în aplicarea HG.1090/2021, cu modificările și completările aduse prin HG.1130/22.10.2021, ACCESUL PERSOANELOR în instituțiile publice, inlusiv în sediul Instituției Prefectului se va realiza cu Respectarea următoarelor condiții:  

  • Sunt VACCINATE împotriva virusului SARS-CoV – 2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  • Prezintă un rezultat NEGATIV al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 ore.
  • Prezintă un rezultat NEGATIV certificate al unui TEST ANTIGEN RAPID pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 ore.
  • Se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioră CONFIRMĂRII INFECTĂRII cu SARS-CoV-2.  

În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada situațiilor prevăzute mai sus se face prin intermediul unui document pe suport hârtie sau în format electronic care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Prin excepție de la situațiile Prevăzute: :

  • este permis accesul persoanelor care au vârsta mai mica sau egală cu 12 ani și sunt însoțite de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani și care face dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
  • este permis accesul la serviciile publice în situații urgente și persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

 

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte  va deschide un flux separat destinat persoanelor care fac dovada situației urgente și va funcționa zilnic, în intervalul orar 15:30-16:30.

Pentru persoanele care NU fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, activitatea de preluare și eliberare a documentelor din cadrul BIROULUI DE APOSTILĂ se va face la intrarea în instituție, de către persoana desemnată în acest sens.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5