Cursul de ajutor de bucătar din cadrul Proiectului SOS ,,Ţinutul Haiducilor” s-a încheiat cu succes

Cursul de ajutor de bucătar organizat în cadrul proiectului SOS "Ținutul Haiducilor. Sustenabilitate prin intervenții sociale integrate în teritoriu GAL Ținutul Haiducilor" a ajuns la final cu rezultate remarcabile. Acest program a fost o oportunitate deosebită pentru participanți, care au avut șansa de a pătrunde în lumea gastronomiei sub îndrumarea unor chefi și traineri cu experiență din industria HoReCa.

Arta culinară a fost pusă în centrul atenției în acest curs, învățându-se că bucătăria nu înseamnă doar prepararea mâncărurilor, ci reprezintă o combinație complexă de gusturi, culori, mirosuri, savoare, tradiție și inovație. Acesta a fost un curs amplu, cu o durată totală de 360 de ore, care a acoperit atât aspectele teoretice, cât și cele practice ale industriei HoReCa.

Cursanții au avut oportunitatea de a învăța secretele organizării în bucătăria unui restaurant, procesele tehnologice implicate și modul în care pot gestiona eficient fluxul de lucru pentru a oferi un serviciu rapid și de înaltă calitate. Partea teoretică a cursului a fost ulterior completată de o perioadă intensă de practică în bucătărie, unde cursanții au dobândit abilități în pregătirea unei game variate de mâncăruri, de la cele din carne, orez, legume, ouă, paste, pește și fructe de mare, până la aluaturi, salate, sosuri și deserturi.

Pe lângă competențele culinare, cursul a acoperit și aspecte esențiale pentru integrarea cu succes în industria HoReCa, cum ar fi comunicarea la locul de muncă, munca în echipă, gestionarea aprovizionării cu materii prime și auxiliare, menținerea standardelor igienico-sanitare, organizarea generală a activității și întocmirea documentelor specifice.

Prin intermediul acestui curs, organizatorii proiectului SOS "Ținutul Haiducilor" și-au propus să contribuie la formarea unei noi generații de bucătari și ajutoare de bucătar pregătiți să răspundă cerințelor din industria ospitalității. Cursanții au avut șansa de a-și dezvolta abilitățile, de a învăța de la profesioniști și de a câștiga experiență practică într-un mediu care i-a susținut în evoluția lor profesională.

Proiectul și cursul de ajutor de bucătar sunt parte a unui efort mai amplu de dezvoltare a sustenabilității sociale în teritoriul Ținutul Haiducilor, având ca obiectiv oferirea de soluții integrate pentru problemele specifice ale comunităților locale. Acest curs reprezintă un exemplu concret de intervenție socială care contribuie la dezvoltarea regiunii și la formarea de profesioniști calificați în domeniul gastronomic. Cursul a fost absolvit cu succes de către doisprezece cursanţi, fiecare dintre ei fiind pregătit pentru o carieră în industria ospitalității.

Felicitări absolvenților și mult succes în viitorul lor profesional!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5