Daniel Suciu, despre interzicerea Jobbik

România a fost, de prea multe ori, considerată un pion în desfăşurarea campaniilor electorale.

Recent, un individ, ce nu a reuşit să adune suficiente voturi pentru mişcarea sa extremistă, liderul Jobbik, a decis să se dezlănţuie în România, declarând în mod oficial că “îşi asumă responsabilitatea unui conflict cu Romania.” Zis şi făcut. Mitingurile Jobbik şi ale Gărzii Maghiare s-au desfăşurat de fiecare dată în mod agresiv şi violent, afişând mesaje extremiste şi ultranaţionaliste. Poate dl Vona Gabor a lipsit de la lecţiile de istorie, care te învaţă ce se întampla atunci când îmbrăţişezi cu prea mult patos naţionalismul extremist.

Poporul român a fost întotdeauna paşnic, nu a protestat, mărşăluit sau vandalizat teritoriile altor ţări cerând autonomie locala, chiar dacă se găsesc în număr considerabil în acele regiuni.

De ce protestatarii maghiari au curajul de a încălca legea în România, dar nu şi în alte ţări, precum Germania, de exemplu?

Motivul este acela că, aşa cum şi în falsul şi amatorescul ghid “transfrontalier” numit “Traseul legendelor sătmărene” este menţionat, românii sunt consideraţi a fi “un popor paşnic, binevoitor şi primitiv”. Probabil liderul Jobbik observând numeroasele drepturi pe care România le acordă minorităţilor maghiare, s-a gandit să îşi forţeze norocul incitând la separatism teritorial, ură naţională şi rasială dar şi violenţă publică, fapte ce contravin Art. 30 alin.(7) din Constituţia României, republicată.

Pentru combaterea şi prevenirea manifestărilor extremiste ce pun în pericol securitatea naţională, Ministerul Afacerilor Interne a dispus măsura interzicerii liderului Jobbik şi a altor extremişti de a pătrunde pe teritoriul României.

Având în vedere mândria cu care preşedintele ţării s-a grăbit în a face cunoscute aceste măsuri, şi a poza drept protectorul integrităţii naţionale, doresc a-i adresa o întrebare:

Pe când şi retragerea decoraţiei Ordinului Naţional “Steaua României” a dlui Laszlo Tokes?

Afirmaţiile europarlamentarului nu se distanţează foarte mult de cele ale liderlui Jobbik, întrucat şi Tokes a spus că “Ziua Naţională a României este o zi de doliu pentru maghiari”, şi solicită Ungariei să ofere “protectorat” Transilvaniei.

Aşadar, când veţi mustra şi vechiul dvs prieten?

Comentarii

17/03/14 13:23
Vizitator

Intre penibil si ridicol. De ce o duce prost Romania? De ce guvernul Ponta "trebuie" sa mareasca pretul carburantilor de la 1 aprilie? In mintea unor indivizi PSD-isti explicatia e una singura: din cauza ca nu i-a fost retrasa medalia lui Laszlo Tokes. Sa dam cezarului ce-i al Cezarului. Retragerea medaliei lui Tokes, a facut obiectul singurei contributii majore a europarlamentarului PSD, Corina Cretu, in Parlamentul European. Dar cum la PSD este la moda plagiatul, in special la cei lipsiti de imaginatie, acest Suciu si-a isusit ideia fara sa citeze sursa. Si pentru ca prostia nu iarta, individul comite si o gresala de limba romana in ultima propozitie: "Aşadar, când veţi mustra şi vechiul dvs. prieten?" in loc de "Aşadar, când veţi mustra şi PE!!!!! vechiul dvs. prieten?

17/03/14 16:04
alpha

Bravo, dle. Suciu!Nu lua în seamă pe cei care nu ştiu de interesul naţional, numai de partiduleţul lor. Întrebarea dtale. e justificată. Dl. Preşedinte (pe care altfel îl apreciez pentru multe lucruri bune ),ezită,ştiind că nu trebuia dintru început să decoreze un duşman irecuperabil al poporului român. Să apreciem un om dacă spune adevărul, nu dacă aparţine unui partid.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5