Daniel Suciu: Prin PNDL, în Bistriţa-Năsăud sunt finanţate 366 investiţii în drumuri, şcoli, grădiniţe, unităţi medicale, sisteme de apă şi canalizare!

Deputatul Daniel Suciu, fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi-a prezentat bilanţul activităţii din cele opt luni în promovarea proiectelor judeţului Bistriţa-Năsăud, în beneficiul cetăţenilor judeţului. „A fost provocarea vieţii mele ca în ultimele opt luni de zile să conduc cel mai greu şi cel mai mare minister din Guvernul României. Am avut enorm de multe lucruri de învăţat în această perioadă şi atunci când patima politică va fi lăsată deoparte, lucrurile pe care Guvernul care a plecat le-a lăsat în fiecare judeţ, inclusiv în judeţul Bistriţa-Năsăud, vor fi recunoscute la adevărata lor valoare”, a declarat deputatul Suciu.

          Potrivit acestuia, prin Progranul Naţional de Dezvoltare Locală, „mult hulit, acum lăudat şi continuat”, au fost finanţate investiţii în toate unităţile administrativ-teritoriale, cu excepţia comunei Telciu, care nu a depus cereri de finanţare. Astfel, PNDL I și II (2013-2020) finanțează, în judeţul Bistriţa-Năsăud, 366 obiective de investiții, cu o valoare totală de 1,04 miliarde lei. În prima etapă a PNDL, au fost incluse 171 obiective de investiții finanțate, dintre care 142 sunt finalizate (83%). În etapa a doua a acestui program guvernamental, sunt 195 obiective de investiții incluse la finanțare, dintre care 184 contractate (94,3%) și 32 finalizate.

         Aceste investiţii, la nivelul judeţului nostru, pot fi traduse, remarca fostul ministru Daniel Suciu, în 162 drumuri comunale, județene, străzi, zone pietonale și poduri; 105 școli, grădinițe și creșe; 16 unități sanitare; 18 sisteme de iluminat public; 14 obiective din alte domenii (sedii de instituții publice, baze sportive etc.) şi 51 sisteme de alimentare cu apă și canalizare.

         Deputatul Suciu a menţionat că în 2019 a semnat, în calitate de ministru, alte  19 contracte de finanţare, în valoare totală de 98,4 milioane lei pentri 9 sisteme de iluminat public (Feldru, Galaţii Bistriţei, Lechinţa, Măgura Ilvei, Nuşeni, Petru Rareş, Prundu Bârgăului, Şieuţ, Teaca);  2 sedii instituții publice (Şieu-Măgheruş şi Zagra); 5 drumuri comunale și de interes local (Dumitriţa, Monor, Romuli, Şanţ, Târlişua);  drumuri județene (DJ 154D, Domneşti-Neteni-Albeştii Bistriţei, DJ 162, Sânmihaiu de Câmpie-Visuia, DJ 172A, Beclean-Chiochiș) ; o unitate sanitară (Budacu de Jos) şi o unitate de învățământ (școala profesională din Prundu Bârgăului). Pentru aceste contracte, a fost deja decontată duma de 715.000 lei, de altfel două obiective fiind finalizate (iluminat public în comunele Șieuț și Petru Rareș).

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5