Primim la redacţie

David Doruţ cere demiteri în cazul exploziei din blocul de pe Arţarilor: O să fac petiţii la preşedinte şi la prim-ministrul României

Mă numesc David Doruţ, domiciliat în Bistriţa, str. Arţarilor, nr. 20, bl. 20, sc. B, etaj II, ap. 32. În urma exploziei apartamentelor din blocul 20, sc. B, de pe str. Arţarilor, care a avut loc în data de 18.10.2016, ora 00.30, mi-a fost distrus apartamentul cu nr. 32. Explozia a fost făcută de bunăvoie de Condrate Yusuk Andrei, nepotul lui Năsăudean Gavrilă, care locuiau amândoi deasupra mea, la apartamentul 36. Cinci apartamente sunt distruse în urma exploziei din 18 octombrie 2016. Ne-au fost atribuite mie şi la vecinii mei cu apartamente distruse garsoniere cu contracte de închiriere, sus la ANL, pe str. Macului şi Busuioc.
La trei săptămâni după explozia blocului, am fost chemaţi noi, vecinii afectaţi de explozie de către primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu, în sala mare de şedinţe a Primăriei Bistriţa. Domnul primar Creţu ne-a spus că a vorbit cu domnul vicepremier al României, Vasile Dâncu, la telefon şi că domnul vicepremier a trimis şapte miliarde de lei vechi din fondul de ajutorare pentru explozia de pe str. Arţarilor, de la Guvernul tehnocrat Cioloş.
În luna martie anul acesta, domnul Gelu Muthi, viceprimarul Bistriţei, ne-a chemat pe noi, vecinii, afectaţi de explozie să ne spună că a găsit proiectant din Cluj-Napoca şi va face proiectul la apartamentele distruse, în perioada aprilie-mai 2017.
În data de 6 iunie 2017, ne-a chemat domnul viceprimar Muthi, într-o sală de sus la Primăria Bistriţa, faţă de domnul director Dreptate, o doamnă director şi directorul de la Inspectoratul Teritorial în Construcţii Bistriţa, să semnăm fiecare un deviz, adică nişte acte care sunt scrise de proiectant, ce repară constructorul în apartamentul fiecăruia. Şi proiectantul era de faţă când am semnat fiecare devizul.
În 20-25 iunie 2017, doamna Maria Deac, vecina mea din bloc, a mers în audienţă la domnul prefect Ovidiu Frenţ, dar nu a stat de vorbă cu prefectul, pentru că era ocupat şi avea altă şedinţă. Vecina mea a vorbit cu un consilier şi două doamne de la Prefectură. Vecina mea a spus că domnul Muthi nu vrea să înceapă să caute constructor să repare apartamentele noastre. Domnul consilier de la Prefectura Bistriţa l-a sunat pe domnul viceprimar Muthi şi i-a spus să se ocupe, să cauze un constructor şi să înceapă lucrările de reparare a apartamentelor distruse.
După ce a primit telefon, domnul viceprimar Muthi a fost foarte nervos şi a chemat-o pe vecina mea, Berariu Ligia, la Primăria Bistriţa şi i-a spus că nu mai repară apartamentele noastre distruse. Ligia Berariu mi-a spus că nu mai repară apartamentele distruse pentru că a mers Maria Deac la consilierul de la Prefectură.
În 10 iunie, viceprimarul Muthi a zis către vecinele noastre, purtătoarele de cuvânt ale vecinilor noştri afectaţi de explozie, Mirela şi Ligia, iar doamna Mirela ne-a dat mesaje la fiecare în parte pe telefoane, că este în tratative cu firma Comelf Bistriţa, să cumpere structura metalică de la managerul Comelf-ului – domnul Stoian, dar nu a cumpărat structura metalică şi cu niciun constructor nu a vorbit.
În 7 iulie, domnul viceprimar Muthi ne-a chemat pe noi, care avem apartamentele afectate. Oamenii ortodocşi din toate bisericile din Bistriţa ne-au donat bani, au adunat 450 milioane lei vechi pentru noi. Viceprimarul Muthi ne-a zis să dăm 250 milioane noi, din cele 450 milioane, la proiectantul care a făcut proiectul apartamentelor distruse. Am semnat vreo 20 oameni care suntem de acord să-i dăm 250 milioane la proiectant. Mirela şi Ligia Berariu au scos 250 milioane din cont de la bancă şi i-a dat proiectantului.
Eu am mers cu vecinul meu, Cosmin Bugnar, în 26.07, în audienţă la prefect, dar domnul prefect Ovidiu Frenţ era în şedinţă cu alţii. Am stat de vorbă cu domnul consilier şi două doamne de la Prefectura Bistriţa. Le-am spus că domnul viceprimar Muthi nu vrea să se apuce de lucru şi nici să caute constructor nu vrea. L-a sunat domnul consilier şi cele două doamne de la Prefectură. Are în bugetul Primăriei şapte miliarde lei de la fostul Guvern Cioloş. Le-am spus celor două doamne şi domnului consilier de la Prefectură că o să fac petiţii la domnul preşedinte al României, Klaus Iohannis şi la prim-ministrul României, Mihai Tudose, că domnul viceprimar Muthi nu vrea să caute constructorul să repare apartamentele, vrea toată viaţa să stăm în chirie, să plătim chirie la garsoniere de la ANL, să meargă în buzunarele lui Ovidiu Creţu şi Muthi.
Am să merg la Pro TV Bistriţa, Antena 1, România TV, Antena 3, Realitatea, Canal, să mă duc în direct la aceste televiziuni în Bucureşti şi să spun că nu vrea domnul Muthi să repare apartamentele. Fac plângeri la CEDO la Strasbourg.
Rog frumos ca domnul prefect Ovidiu Frenţ să-l demită pe viceprimarul Muthi, membru ALDE Bistriţa, care nu face treabă deloc. Să se ocupe de repararea celor cinci apartamente care sunt distruse în urma exploziei, altfel fac petiţii la Klaus Iohannis, preşedintele României, şi la prim-ministrul Mihai Tudose să-l demită pe prefectul Bistriţei că nu-şi face treaba.
Rugăm autorităţile Bistriţei, Prefectura, să se implice în locul lui Muthi, să ne repare cele cinci apartamente distruse în explozia de anul trecut din bugetul de ajutorare virat de fostul Guvern Cioloş. Cele şapte miliarde lei sunt în bugetul Primăriei, că ceilalţi vecini care nu au distruse apartamentele îşi cumpără pe leii lor lucruri în casă.
Mi-au fost furate din apartamentul meu cu nr. 32, distrus în urma exploziei de anul trecut, de muncitorii directorului Creţiu – eu eram în spitalul mare, internat la Interne, cu gaze de la explozie, Jandarmeria Bistriţa era jos - următoarele bunuri: două canapele care se trăgeau, una mică de o persoană şi una mare, uscătoare de vase, linguri, furculiţe, radiocasetofon cu două uşi, mare, negu, cu pick-up deasupra, o chiuvetă de inox şi una de fier, un cărucior de inox, făceam piaţa cu el, două greble, două sape, un videorecorder Samsung, un televizor Samsung, un DVD –Weswod, trei perechi bocanci.
I-am făcut plângere la Poliţie, la municipiu, la judeţ, la Stretea, Valea Andrei Răzvan, Pop Florin. Aceşti poliţai mi-au luat declaraţie cum mi-au furat lucruri din casă şi Pop Florin a zis că merge la directorul Creţiu să întrebe ce au făcut cu lucrurile mele muncitorii lui de la Primăria Bistriţa. A zis că face dosar de furt pentru municitorii de la Primăria Bistriţa care mi-au furat lucrurile din casă, face Pop Florin dosar pentru furt la muncitorii lui Creţiu şi trimite la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa. M-a minţit poliţai Florin Pop cu înverşunare. Pop Florin ţine cu hoţii.
Administratorul Antonio Dan de la bl. 3, sc. B, etaj 1, unde locuiesc, este poliţist local Bistriţa. Am citit şi am scris pe o foaie contoarele apei reci din tabelul de pe scara B unde locuiesc (...) În tabelul cu cheltuieli comune de pe str. Busuioc, domnul Antonio Dan mi-a pus în loc de 2 mc apă rece, cum am consumat, 6 mc, mi-a pus cu 4 mc de apă în plus. Şi la apă caldă mi-a pus bine 4 mc de apă, atâta am consumat. Antonio Dan îşi pune lui mai puţine cheltuieli şi la soţia sa. Vă rog să scrieţi şi treaba asta la ziar, ne fură pe faţă, nu-i destul că are 8.50 de fiecare persoană, îl plătim. Vă rog să-l demiteţi pe administratorul Antonio Dan, că ce scriu este adevărat, să-l puneţi pe altul în locul lui, mai corect, care nu ne fură pe faţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5