De BiNe! Colegiul Național George Coșbuc şi-a informat părinţii şi elevii despre scenariul luat în calcul la reluarea cursurilor!

Colegiul Național George Coșbuc, prin directorul prof. Anca-Mariana  Cârcu, este printre puținele instituții de învățământ care au anunțat părinții și copiii despre scenariul luat în calcul pentru reluarea cursurilor de la data de 14 septembrie. Normal, există rezerva avizului de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în funcție de incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăvire pe raza orașului Năsăud, la data de 7 septembrie, dar, dacă totul va fi bine, elevii și colectivul profesoral știu ce au de făcut.

„Stimați părinți,

1 septembrie este data de debut a noului an școlar!

Vă transmit toate gândurile bune din partea mea și a colegilor mei pentru acest nou și greu început!

Vom reveni la desfășurarea activității școlare pe scenariul 2 (hibrid), fiind unul dintre cele trei scenarii propus de Ministerul Educației, care se pretează specificului școlii noastre: clasele primare, clasa a VIII-a, clasele a XII-a participă la activități față în față în proporție de 100%, iar celelalte clase, în funcție de efective și de spațiile/sălile care le avem la dispoziție, cu respectarea distanțării impuse, vor desfășura activitate îmbinată “față în față și on-line”.

Explic printr-un exemplu ce înseamnă activitatea îmbinată “față în față și on-line”: dacă o clasă are un efectiv de 30 de elevi, iar locuri în sală, datorită distanțării, sunt doar 25, în prima săptămână de școală primii 5 elevi din catalog desfășoară activitate on-line iar ceilați 25 activitate față în față; în săptămâna a doua următorii 5 din catalog desfășoară activitate on-line iar ceilați 25 activitate față în față, și așa mai departe, astfel încât fiecare elev al clasei, la un interval de 5 săptămâni va face activitate on-line iar celelalte săptămâni activitatea și-o desfășoară față în față.

Aceasta este propunerea noastră, discutată și adoptată în Consiliu Profesoral, cu consultarea ISJBN și cu condiția de obținere a avizul DSP.

Ne bazăm pe sprijinul d-voastră în privința informării și conștientizării elevilor în tot ceea ce privește respectarea regulilor impuse și a măsurilor igienico-sanitare. De asemenea, la fel ca și noi, cadrele didactice implicate 100% în contact direct cu elevii, vreau să vă asumați responsabilitatea și riscul apariției posibilelor probleme, chiar cu toate regulile respectate cu strictețe.

Cu informări legate de deschiderea și organizarea cursurilor precum și alte situații sau noutăți ce apar pe parcurs, am rugămintea de a ține legătura cu dirigintele/învățătorul clasei”, transmite, pe pagina de facebook a colegiului năsăudean, director prof. Anca-Mariana Cârcu.

  Primăria Năsăud a alocat bani pentru tot ceea ce ţine de materiale dezinfectante.  

Exemplul ar putea fi urmat şi de alte instituţii de învăţământ de pe raza judeţului nostru.

       

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5