De ce ai cumpăra un laptop refurbished?

Aceasta intrebare poate ca ii framanta pe multi. Uneori nu poti avea incredere in sisteme PC sau laptopuri second hand, insa exista o deosebire notabila intre astfel de solutii si sisteme sau laptopuri refurbished.

                Un laptop refurbished vine cu garantia calitatii, este atent verificat si testat inainte de a fi repus in vanzare. Refurbished se traduce prin reconditionat, restaurat, sigla refurbished este aplicata de obicei acelor laptopuri care sunt expuse in magazine spre vanzare, laptopurilor cu mici defecte care sunt returnate la producator pentru remedierea acestora. Dupa verificare si asigurarea ca functioneaza conform parametrilor normali, aceste laptopuri sunt resigilate si repuse in vanzare. Diferenta sta doar in pret – solutia laptopurilor refurbished se dovedeste a fi mult mai rentabila, nu face o gaura in buget precum face un laptop cumparat de nou.

                Revenind la intrebarea din titlu, motivele pentru care o persoana ar alege sa cumpere un laptop refurbished nu se rezuma doar la pretul mai mic. Spre deosebire de un sistem PC sau un laptop cumparat second hand, un sistem refurbished prezinta si garantie. In unele cazuri garantia este oferita si pentru produse second hand, in cazul in care sunt comercializate in magazine specializate precum Diablos Computer. De la 12 luni pana la 36 luni se poate ajunge cu perioada de garantie, in functie de oferta si de produs.

                In cadrul magazinului online Diablos Computer pot fi gasite atat sisteme de calcul noi, de la computere pana la laptopuri, cat si produse second hand, refurbished, atat sisteme complete cat si periferice si piese componente. Un alt avantaj de a cumpara un laptop refurbished sta in posibilitatea achizitionarii sale cu sistem de operare preinstalat si licentiat. Acesta este cazul laptopurilor si calculatoarelor second hand care au mai fost licentiate si au deja aplicat sticker-ul aplicat. Diablos Computer detine acreditarea Microsoft Registered Refurbisher, program ce permite firmelor importatoare de calculatoare sa relicentieze acele sisteme ce au mai fost licentiate la un pret mult mai mic fata de licentierea initiala. In acest fel, beneficiul pentru consumator este dublu: primeste un laptop sau un sistem atent verificat si cu functionalitate la parametri normali, dar si cu licenta pentru sistemul de operare (de ex. Microsoft Windows XP sau Windows 7).

                In unele cazuri nu exista posibilitatea de cumparare a unui laptop nou. Nevoia de tehnologie este tot mai stringenta in zilele noastre, pentru unii profesionisti defectarea laptopului poate sa reprezinte o adevarata tragedie. Trebuie sa tinem pasul cu tehnologia, intrucat apar tot timpul pe piata noutati si aparatura de ultima generatie, insa in majoritatea cazurilor preturile sunt prea mari pentru astfel de produse noi. Varianta salvatoare devine achizitionarea unui laptop refurbished sau a unui computer refurbished, in acest caz. O solutie eficienta, produsul refurbished respecta toti parametrii calitativi si functionali ca si cei gasiti la un produs nou. In plus, varianta relicentierii la un pret mult mai mic este de asemenea atractiva; in cele din urma ajungem si la pret, ca de fiecare data este un factor principal – un laptop refurbished este o investitie care nu face o gaura considerabila in bugetul cumparatorului.

Comentarii

03/09/15 11:40

Ca si la produsele noi, argumentele principale sunt pretul si calitatea. Fiind insa vorba de produse utilizate- mai apar cateva intrebari: Cat si in ce conditii au fost utilizate? Tehnic vorbind, pana la ce nivel au fost aceste produse testate? S-au masurat parametrii de performanta, electrici, mecanici...? Aici apare acel clasament definit prin categoria de grad (A, A+, B etc.) Si cu toate acestea la sfarsit s-ar putea sa avem totusi surpriza (intrucat vorbim in special de cele mai bune brand-uri) ca aceste produse sa fie de mai buna incredere si calitate decat cele extrem low cost. Moka Pc sustine acest gen de activitate. Vizitati si pagina noastra de internet www.moka-pc.ro

31/07/17 16:29

Avantajele de a cumpara refurbished sunt evidente, primesti si garantie, cumperi mult mai ieftin si oricum il schimbi in 2-3 ani, nici nu merita sa iei nou.

03/10/17 10:01

Am cumparat un laptop de la ei si este ok !

16/07/18 14:39

Si eu sunt de parere ca nu prea merita sa cumperi calculatoar noi. La fel ca aproape nimic nou. Nici masina, nici telefon, nici laptop. O data ce le-ai achizitionat, pretul lor scade drastic, iar performantele nu sunt mai bune.

14/01/19 11:57
Marius0505

Mi-am cumparat un laptop refurbished online de la Diablos Computer si chiar am fost foare multumit. Dar dupa m-am hotarat sa imi iau si o licenta pentru windows tot refurbished si nu stiam de unde. Pe situl oficial licentele sunt foarte scumpe si am zis ca nu vreau sa dau atatia bani. Panal la urma la recomandarea unui prieten am primit situl https://www.mykey.shop/ro. Au preaturi destul de bune si vad ca vand mai multe produse software refurbished. Chiar recomand pentru cine are nevoie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5