De ce ai nevoie pentru lucrarea de montare dale beton în curtea ta

Produsele STAR STONE așa cum sunt dalele de pavaj sunt realizate prin vibrocomprimare, oferind o rezistență de până la 3 ori mai mare decât cea a betonului turnat. Aceste produse au caracteristicile superioare ale rocilor naturale calcaroase, o rezistență mecanică crescută și proprietăți de uzură remarcabile, totodată manifestă absorbție redusă de apă. Culorile și texturile se aseamănă foarte mult cu piatra naturală, oferind astfel o suprafață unică și modernă.

Poți găsi dale cu texturi și culori diferite, dintre care se evidențiază datorită proprietăților remarcabile și a designului excepțional colecțiile:

 • Arvore
 • Athos
 • Traverstone
 • Roma
 • Star Brick
 • Jerusalem Stone
 • Orion

De ce este nevoie pentru a realiza o lucrare de montaj  dale pe beton

Pentru a realiza o montare dale beton de calitate și durabilă, este important să se respecte câteva etape esențiale. În primul rând, trebuie să se stabilească configurația și destinația suprafeței ce se cere a fi pavată. După aceea, ar trebui să se calculeze grosimea pavajelor, necesarul de bordură, rigolă și alte accesorii necesare. Schița terenului, cu zonele de pavat marcate, va ajuta la calculul necesarul de decopertare și umplere a terenului, precum și cantitatea de pavaj. În primul rând, trebuie să se calculeze aria suprafeței pavate. Apoi, trebuie să se calculeze volumul materiei prime, înmulțind aria suprafeței de pavat cu H - grosimea fundației de suport.

 

Pentru a realiza aceste calcule, va fi nevoie de un ciocan de cauciuc, sfoară pentru construcții, ruletă, roabă, lopată, nivelă, țevi cu diametrul de 3-6 mm, mătură și placă vibrantă cu talpă de cauciuc. Este important să se aibă toate aceste instrumente la îndemână pentru a putea efectua lucrările de pavaj într-un mod eficient și fără probleme.

Ce etape presupune montarea

Procedura de montaj pavele pe beton constă în câteva etape care trebuie neapărat respectate, și anume:

 1. Pregătirea suprafeței pe care se va monta
 2. Pregătirea adezivului
 3. Aplicarea acestuia pe dale și pe stratul de suport
 4. Lipirea plăcii de pavaj și corectarea poziției
 5. Chituirea rosturilor și impregnarea dalelor

Astfel, dacă te interesează cum se pun dalele, va trebui să studiezi acest aspect. 

Avantajele pavelelor

Există mai multe avantaje ale pavelelor care le fac o alegere populară pentru curți. În primul rând, acestea sunt foarte rezistente la factorii de mediu și traficul intens. Dacă sunt montate corespunzător, pavelele nu ar trebui să se deterioreze în timp, cum ar fi să apară fisuri, denivelări sau gropi. În plus, aspectul lor plăcut le face o alegere populară pentru decorarea oricărui spațiu exterior, de la parcuri și grădini până la alei și terase.

Un avantaj mai puțin cunoscut al pavelelor este legat de rosturile dintre ele. Acestea permit o aerisire mai bună a solului care se află dedesubt și o mai bună drenare a apelor de ploaie, care se scurg direct în sol și intră mai ușor în circuitul natural.

De asemenea, în cazul în care este necesară efectuarea unor lucrări la rețelele edilitare (apă, gaz, curent etc.), pavelele sunt mult mai ușor de manipulat. Acestea pot fi îndepărtate rapid și montate înapoi fără efort semnificativ. În ceea ce privește costurile de întreținere și eventualele reparații, acestea sunt reduse în comparație cu alte materiale.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5