De ce ar trebui bistrițenii să își asigure autoturismul personal

Asigurarea auto obligatorie este avantajoasă pentru orice tip de mașină și te poate proteja în cazul unor accidente nedorite. Din păcate însă, sunt mulți cei care cred că o poliță RCA este doar un document fără utilitate, mai ales dacă merg pe principiul “mie nu mi se poate întâmpla asta”. 

Descoperă în acest articol câteva informații esențiale despre beneficiile unei astfel de asigurări care te poate scoate din bucluc atunci când este cazul.

Cum să rezolvi accidentele auto, cu ajutorul unei asigurări potrivite

  • În caz de accident de mașină, poți fi despăgubit

Accidentele auto se pot ivi atunci când nu te aștepți. Un șofer neatent poate provoca daune materiale grave și nu numai. De aceea, o poliță RCA (Răspundere Civilă Auto) poate acoperi aceste situații neplăcute.

Potrivit legilor din România, asigurarea de tip RCA este obligatorie pentru orice autovehicul înregistrat în această țară. Încheierea unei asemenea polițe se face la momentul achiziționării unei mașini și garantează despăgubirea în cazul unui accident. Dacă ești din Bistrița și vrei să afli mai multe informații despre prețurile aferente unei polițe de acest fel, vezi aici comparator RCA online, să știi exact ce anume să achiziționezi.

  • Nu ești vinovat de accident, dar ești asigurat

Este cunoscut scenariul care implică accidentele ușoare de mașini. Statutul de nevinovat poate fi decis pe loc, însă în cazul în care cel vinovat nu recunoaște, este nevoie de ajutor din partea autorităților. Ceea ce contează în acel moment este polița de asigurare care va acoperi daunele suferite și care vor fi plătite de asigurătorul celui găsit vinovat de accident.

  • Mașina lovită în parcare, asigurarea te ajută

Asigurarea auto obligatorie acoperă și cazurile în care îți găsești mașina lovită în parcare. De cele mai multe ori, autorii sunt necunoscuți, iar tu trebuie să te ocupi de tot ce înseamnă declarații, mers la poliție și la un service auto pentru repararea mașinii. Și aici, polița de asigurare auto îți va fi de folos de la bun început. În plus, este important de știut că te poți ocupa chiar tu de polița RCA la tine acasă, accesând Asiguraricontactless.ro. Astfel, poți plăti online și poți primi documentul pe mail, cu doar câțiva pași simpli.

  • Poți conduce o altă mașină, dacă a ta este în service

Un alt avantaj al poliței RCA este acela că asigurătorul îți poate oferi o mașină la schimb, dacă autoturismul personal a fost implicat într-un accident, unde vinovat a fost găsit celălalt șofer. Nu ar trebui să îți faci probleme cu privire la costurile mașinii închiriate pentru că acestea sunt în totalitate acoperite de firma de asigurări auto.

  • Cu polița RCA poți călători cu mașina în străinătate

Bistrițenii care vor să călătorească în afara granițelor României cu mașina personală se pot bucura de avantajele unei polițe RCA dar și de asigurarea Carte Verde care poate fi emisă în același timp. Un astfel de document este acceptat în toate țările care au adoptat sistemul de asigurare Carte Verde, ceea ce presupune o extra protectie în cazul unui accident în străinătate.

Așadar, bistrițenii au toate motivele să încheie o poliță RCA, în afară de obligativitatea prevăzută de lege. Cum astăzi este destul de simplu să închei o asigurare de acest fel pe internet, nu îți rămâne nimic altceva de făcut decât să verifici condițiile și prețurile aferente.

 Sursă foto: Pexels.com

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5