De ce camerele de supraveghere interioare nu trebuie neglijate in favoarea celor exterioare?

Supravegherea video este unul dintre domeniile care au cunoscut o evolutie impresionanta in ultimii ani, din cel putin trei motive. In primul rand, tehnologia avanseaza intr-un ritm galopant, iar astazi camerele de supraveghere se remarca prin performantele si functiile lor avansate, dar si prin usurinta cu care pot fi utilizate de oricine, cu un minim instructaj. De asemenea, in ultimii ani aceste produse au devenit din ce in ce mai accesibile din punctul de vedere al pretului. Nu in ultimul rand, oamenii au inteles ca este crucial sa isi protejeze familia, proprietatea, bunurile, dar si angajatii si sediul business-ului.

Cu toate acestea, statisticile magazinelor de specialitate arata un trend ingrijorator. Mai exact, clientii se orienteaza mai ales catre camere de supraveghere de exterior si le neglijeaza pe cele de interior. Evident, supravegherea exterioara este foarte importanta, deoarece iti permite sa observi toate persoanele care se indreapta catre locuinta sau sediul business-ului tau si sa le afli din timp intentiile. In plus, un dispozitiv de supraveghere outdoor este eficient chiar si daca nu este pornit, intrucat hotii il vor observa si vor evita sa atace obiectivul respectiv.

Din acest articol vei afla care sunt beneficiile unor camere de supraveghere interioare, instalate in apartamentul sau in biroul tau:

1. Prevenirea spargerilor. Daca hotii nu observa camerele de supraveghere exterioare sau decid sa le ignore si sa isi duca la bun sfarsit planurile, camerele de interior vor functiona drept o alta "bariera". In situatia in care raufacatorii ajung in apartamentul, casa sau sediul afacerii tale, exista trei variante:

- fie vor observa dispozitivele de monitorizare si vor parasi incinta;

- fie vei observa tu direct infractiunea si vei actiona in consecinta;

- fie sistemul iti va trimite o notificare prin SMS si va initia un apel la autoritati sau firma de paza.

2. Identificarea hotilor. Daca a avut loc o spargere in momentul in care tu nu te aflai in respectiva locatie si nu ai putut interveni, poti utiliza imaginile furnizate de camerele de supraveghere de interior pentru a identifica faptasul sau faptasii. Imaginile pot fi apoi trimise autoritatilor, care se vor ocupa de prinderea si pedepsirea hotilor.

3. Evaluarea pagubelor. De asemenea, urmarind imaginile filmate de camerele de supraveghere indoor, vei putea observa ce bunuri si ce sume de bani au fost sustrase. Astfel, chiar daca nu ai putut preveni un furt sau nu ai putut sa ii prinzi in flagrant pe hoti, nu este nimic pierdut: poti preda imaginile autoritatilor, iar acestea te vor ajuta sa iti recuperezi prejudiciul.

4. Siguranta copiilor. Nu in ultimul rand, daca esti parinte si trebuie sa iti lasi copilul intreaga zi cu o bona, ar putea fi o idee buna sa instalezi camere de supraveghere, indiferent cat de multa incredere ai in respectiva persoana. Astfel, vei observa daca bona se comporta corespunzator cu baietelul sau fetita ta si vei putea lua decizii in consecinta. Respectivele camere pot fi vizibile, cu acordul bonei, sau ascunse.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5